El Defensor del Poble pregunta al govern català per les «mesures adoptades» per «protegir» el menor de Canet de Mar

Gabilondo trasllada a Educació «preocupació» per la situació de la família que ha demanat classes en castellà

per NLV

Llengua, Política

L'escola Turó del Drac de Canet de Mar | Jordi Pujolar | ACN
L'escola Turó del Drac de Canet de Mar | Jordi Pujolar | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, ha iniciat una actuació d'ofici davant la conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya pel cas del menor de Canet de Mar (el Maresme) els pares del qual han forçat un 25% de classes en castellà.

Gabilondo ha preguntat al govern català quines són «les mesures adoptades o que es poden adoptar per a l'efectiva protecció del menor i la seua família, singularment en l'àmbit docent i educatiu». També demana aclarir «els termes en els quals s'ha acordat l'exercici del dret instant a l'aplicació de la legalitat vigent i la jurisprudència en matèria d'utilització de llengua vehicular en l'ensenyament». A més, sol·licita la informació no només d'aquest cas sinó també d'altres «similars que s'hagueren pogut plantejar a Catalunya. 

Gabilondo ha transmés «preocupació» a la conselleria d'Educació per «la situació en la qual es troba» la família de Canet de Mar «després d'haver adquirit fermesa la sentència del TSJC que obliga a impartir un mínim del 25% de classes en castellà».

«L'exercici d'un dret legalment reconegut, i més encara si aquest té el suport d'una sentència judicial ferma, no hauria de generar perjudicis a aquells que l'insten i correspon a les administracions públiques competents adoptar les mesures precises per evitar-los», diu el Defensor del Poble.