Miguel Soler: «El Suprem ha reforçat d'alguna manera la Llei de plurilingüisme que vam aprovar» al País Valencià
El secretari d'Educació qualifica d'«absurda» la «guerra per la llengua», una «estratègia política per marejar el personal»
Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací
El secretari d'Educació, Miguel Soler, ha afirmat que la resolució del Tribunal Suprem (TS) sobre la immersió lingüística a Catalunya «reforça d'alguna manera la Llei de plurilingüisme» que es va aprovar al País Valencià fa tres anys i que estableix percentatges mínims de les diferents llengües.
El representant de la Conselleria també ha confiat que «algun dia acabe aquesta absurda guerra de la llengua», que ha emmarcat en una «estratègia política» de partits de la dreta «per marejar el personal».
Així ho ha asseverat Soler en una entrevista concedida a Europa Press quan li han preguntat pels quatre recursos presentats davant el Tribunal Superior de Justícia valencià contra la Llei de plurilingüisme del Consell, que estableix que un mínim del 25% del temps lectiu serà impartit en castellà, un 25% en valencià i del 15 al 25% en anglés.
Segons el secretari, la sentència del Suprem que estableix el mínim del 25% de castellà a les aules catalanes, «d'alguna manera, reforça i consolida la llei que vam aprovar ací el 2018». A més, ha recordat que al País Valencià s'han adoptat mesures d'adaptació progressiva de la norma a Secundària en comarques castellanoparlants, com ara el Baix Segura i Requena-Utiel.
«La llei està bé com està»
«La llei està bé com està, el Suprem ho ha ratificat», ha ressaltat Soler, que ha fet una crida perquè la llengua «deixe de ser un motiu de guerra, encara que a alguns sembla que els encanta».
El secretari ha rebutjat comparacions entre el País Valencià i Catalunya que, a parer seu, presenten contradiccions. En aquest sentit, ha recordat que, «mentre Ciudadanos i el PP reivindicava a Catalunya un 25% d'ensenyament en castellà, ací van votar en contra de la nostra llei de plurilingüisme que contempla eixe percentatge».
«Eixe conflicte existeix més en les declaracions públiques que en la realitat del dia a dia dels centres. Espere que algun dia acabe aquesta polèmica absurda, però hi ha qui té interessos a alimentar una guerra que només genera problemes que no afavoreixen la convivència», ha conclòs.
- Diverses organitzacions demanen que el valencià siga la llengua vehicular a l'ensenyament
- La Conselleria d’Educació permet que els IES flexibilitzen l’aplicació de la Llei de Plurilingüisme per impartir més hores en valencià