La Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat incorpora 19 obres d'artistes valencians

Amb aquesta adquisició, ja suma 129 obres amb una inversió total de més d'1,75 MEUR

per NLV

Cultura

Rosalía Banet, «Or» (2019). Escultura ceràmica
Rosalía Banet, «Or» (2019). Escultura ceràmica

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Conselleria de Cultura ha incorporat enguany a la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana 19 obres d'art d'artistes valencians i residents al País Valencià. L'adquisició correspon al Pla incentiu de patrimoni artístic que es duu a terme des del 2017 en el departament per tal d'acompanyar el sector de les arts visuals. Els experts que seleccionen les peces atenen criteris d'equilibri territorial, de gènere i de diversitat generacional. 

Les peces responen a una diversitat expressiva i artística de l'actual panorama de l'art contemporani valencià. Així, hi ha escultures, pintures, fotografia, videoart i instal·lacions, que aprofundeixen en multitud de reflexions artístiques sobre el món actual.

D'aquesta manera, han passat a formar part d'aquest fons creacions de Carmen Ballester, Geles Mit, Manuel Sáez, Maria Llopis, Pascual Arnal, Joan Sebastián, María Zárraga, Pamen Pereira, Paula Prats, Raúl Belinchón, Rebeca Plana, Robert Ferrer i Martorell, Silvia Molinero, Clara Sánchez Sala, Eduardo Infante, M. Dolores Mulá, Perceval Graells, Ricardo Cases i Rosalía Banet. 

El valor econòmic de les compres del 2021 ascendeix a 251.007,68 euros. Des del 2017, la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat ha reunit ja 129 obres per valor de més d'1,7 milions d'euros. 

Amb aquestes adquisicions noves, Cultura organitza exposicions itinerants per part del Consorci de Museus als principals espais d'exhibició de la Conselleria i en poblacions d'arreu del territori, entre les quals hi ha les capitals culturals valencianes.