Quatre exposicions mostren la col·lecció d'art contemporani de la Generalitat

Es poden visitar en espais de les capitals culturals, Bocairent i Alcoi, i també de València i Alacant

per NLV

Cultura

Quatre exposicions mostren la col·lecció d'art contemporani de la Generalitat
Quatre exposicions mostren la col·lecció d'art contemporani de la Generalitat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Consorci de Museus mostra part de les 129 obres d'art de la col·lecció «Art Contemporani de la Generalitat Valenciana» en quatre exposicions que durant aquestes festes poden visitar-se amb accés gratuït en espais de les capitals culturals, Bocairent (la Vall d'Albaida) i Alcoi (l'Alcoià), i també de València i Alacant.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha explicat que «la pandèmia ha suposat un colp dur per al sector cultural», per la qual cosa, amb el Pla incentiu del patrimoni artístic valencià, la Conselleria tracta d'impulsar fonamentalment artistes joves i de mitjana i llarga carrera.

«A més de les adquisicions que cada any ofereixen una panoràmica de l'art contemporani actual i suposen un valuós llegat, el Consorci de Museus ofereix activitats de caràcter expositiu, editorial i didàctic amb el propòsit de contribuir a l'accessibilitat i la divulgació dels llenguatges de l'art actual», ha assenyalat.

Les exposicions

La Caixa Blanca del Centre Cultural Les Cigarreres d'Alacant reuneix les 22 obres adquirides el 2019 per la Conselleria de Cultura. Peces de creadors de diverses generacions i sensibilitats que aborden el procés de creació artística des de variats plantejaments tècnics i estilístics, diferents maneres de fer i, sobretot, de veure, d'enfrontar-nos a la realitat que ens és més pròxima, als nostres paisatges i a les dinàmiques globals que marquen el nostre temps. 

La Capella de l'Antic Asil d'Alcoi ofereix fins al 9 de gener Territoris propis, una mostra que visibilitza l'heterogeneïtat en la creació artística a través de la fotografia, la tècnica tèxtil, la robòtica i la informàtica.

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València exposa les 37 últimes obres incorporades a la col·lecció. Un recorregut per propostes artístiques paritàries, amb 18 dones, 18 homes i un col·lectiu com a autors, que reflecteixen la diversitat generacional i de tècniques del sector artístic del País Valencià. Destaca la incorporació dels treballs d'il·lustració dels premis nacionals Miguel Calatayud i Pablo Auladell, així com la presència de l'obra de Carmen Calvo, Premi Nacional d'Arts Plàstiques. 

Al Museu Antonio Ferri de Bocairent es pot visitar fins al 9 de gener «Veus pròpies», un cicle en el qual la paraula és el fil conductor. Mostra com els mots ens fan entendre la realitat i, a més, com els mots que usem palesen com som, la nostra manera particular i individual de veure el món.