Circ i concerts per començar l'any a Peníscola i Castelló de la Plana

La Troupe Malabó representarà l'obra «Karpaty» en totes dues ciutats 

per NLV

Cultura

La Troupe Malabó | GVA
La Troupe Malabó | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Palau de Congressos de Peníscola (el Maestrat) i el Teatre Principal i l'Auditori de Castelló de la Plana han programat per als primers dies del 2022 espectacles familiars i musicals.

La Troupe Malabó representarà l'obra Karpaty aquest diumenge, 2 de gener, a les 18.00 hores al Principal de la capital de la Plana Alta i el dijous 6, també a les 18.00 hores, a Peníscola. En l'espectacle de circ de sala de la companyia de Betxí (la Plana Baixa) hi ha clown, trapezi, malabars, música i màgia, i està dirigit a un públic de més de 4 anys.

L'obra ha rebut recentment el Premi Arts Escèniques Valencianes 2021 al millor vestuari i es presenta com un espectacle sense text, amb gestos, i un idioma rus inventat. A l'escenari es podrà gaudir de «Karpaty Cirqué», un vell, tradicional i prestigiós circ rus.

Després d'anys d'èxit, esclata tot, les guerres, les epidèmies, la fam, la falta d'amor, les traïcions i ambicions, que deixen el circ en la més absoluta decadència. Els supervivents del vell circ emprenen un llarg viatge, en cerca d'un  món amable, on puguen dur a terme el seu únic somni, tornar a mostrar el seu art davant del públic i repartir amor.

Concerts

L'Auditori de Castelló de la Plana comença el 2022 amb dos concerts amb grans músics que inicien les seues carreres al País Valencià. D'una banda, la Jove Orquestra Simfònica de la Generalitat Valenciana presenta aquest dilluns, 3 de gener, a les 19.30 hores un programa format per peces de Txaikovski i Dvorak. El principal objectiu d'aquesta orquestra és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys.

En aquest mateix espai, dimarts, 4 de gener, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló de la Plana oferirà el primer concert de l'any. Amb els 25 anys acabats de complir, la formació continua donant oportunitats a joves intèrprets i joves directors. En aquesta ocasió comptarà amb la direcció de Pilar Mor Caballero i interpretarà obres de L. Anderson, William Zinn i J. Strauss.