El Belles Arts de València tanca 2021 amb un 51% més de visitants

Les exposicions temporals, les incorporacions i la programació cultural han atret més públic

per NLV

Cultura

El Belles Arts de València tanca 2021 amb un 51% més de visitants
El Belles Arts de València tanca 2021 amb un 51% més de visitants

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un total de 99.071 persones van visitar la col·lecció permanent, les exposicions temporals i les activitats programades pel Museu de Belles Arts de València el 2021, la qual cosa suposa un increment del 51% respecte a l'any anterior (65.691).

La fi de les restriccions a la mobilitat territorial i l'augment del turisme són els factors que Cultura de la Generalitat atribueix a aquest augment en la xifra de visitants, que a poc a poc va recuperant els nivells anteriors a la pandèmia.

Les mostres temporals dedicades a artistes com Joaquín Agrasot, José Capuz o Giovanni Battista Piranesi, així com l'exposició Creure a través dels ulls. Pintura i veritat en la València del segle XVII, són algunes de les que han pogut gaudir els visitants al llarg del 2021.

La incorporació de noves obres a la col·lecció permanent, especialment el dipòsit temporal del Retrato de Michele Marullo Tarcaniota, de Botticelli, o la recent ampliació de la col·lecció de pintura flamenca amb les obres del llegat de Hans Rudolf Gerstenmaier, i també la programació cultural, van ser al·licients per a atraure més public

Els mesos de més afluència van ser l'agost (12.009), l'octubre (13.830) i el novembre (11.677). Per procedència, un 65% del públic visitant era de l'Estat, enfront d'un 35% de turistes de França, Itàlia, Alemanya, Gran Bretanya i Holanda.

Els visitants procedents del País Valencià se situen en un 76% del total del públic estatal, la qual cosa confirma la fidelització del públic local. I és que, igual que va passar el 2020, en aquest segon any de pandèmia s'ha invertit de nou la tendència de temporades anteriors, en les quals la majoria dels visitants eren estrangers.

El 2021, el Belles Arts de València ha impulsat el retorn de les visites físiques i de les activitats presencials observant sempre les mesures sanitàries vigents a cada moment, amb l'objectiu de restablir els vincles perduts amb el públic sense deixar de banda els recursos que la tecnologia facilita per arribar a més sectors i llocs a través de les xarxes socials.