El mític Marcel Pérès ofereix un concert al Monestir de la Valldigna aquest dissabte

El músic i musicòleg també impartirà un taller sobre el cant romà antic

per NLV

Territori, Cultura

El mític Marcel Pérès al Monestir de la Valldigna
El mític Marcel Pérès al Monestir de la Valldigna

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Monestir de la Valldigna comença la programació del 2022 amb un convidat de luxe: el mític músic i musicòleg francés Marcel Pérès, que impartirà un taller sobre el cant romà antic els dies 7, 8 i 9 de gener, i interpretarà un recital basat en aquest gènere aquest dissabte a les 19 hores.

El taller sobre el repertori romà antic de les litúrgies pontificals a sant Pere a les grans basíliques romanes, des del segle VIII fins a finals del segle XIII, ha atret alumnes no només de l'estat espanyol, sinó d'altres estats de la Unió Europea, que viatjaran exclusivament a la Valldigna amb aquest propòsit.

La participació i l'assistència és lliure i gratuïta, fins a completar aforament, ja que les places estan limitades per estricte ordre de reserva. Les activitats de música medieval, com els anys anteriors, estan organitzades per la Mancomunitat de la Valldigna, amb el suport de la Conselleria de Cultura, i coordinades pel Centre Internacional de Música Medieval.

Marcel Pérès sempre ha estat fascinat per com hem arribat els humans a crear l'art de la música. L'any 1982, va fundar l'Ensemble Organum amb el qual va emprendre una exploració metòdica dels repertoris litúrgics medievals. El 1984 va crear, a la Fundació Royaumont, un centre de recerca sobre la interpretació de les músiques medievals, i el CERIMM (Centre Europeu per a la Recerca sobre la Interpretació de les Músiques Medievals), del qual va ser director fins al 1999. Amb l'Ensemble Organum ha realitzat una quarantena de registres discogràfics, la majoria dels quals han rebut les més altes distincions: Diapason d'or, Classical Awards, Choc de l'Année du Monde de la Musique o el New York Times essential records of the 20th century.

El 2001, va crear, a l'antiga Abadia de Moissac, el CIRMA, (Centre Itinerant de Recerca sobre les Músiques Antigues) destinat a revaloritzar a través de la música els diversos desplaçaments dels homes, dels seus pensaments i del seu saber experiencial al llarg dels segles, a desenvolupar perspectives d'estudi complementàries entre les tradicions vives i l'arqueologia musical.