Ponent i calor a l’espera de canvis, per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Pense que les boires d’advecció que ens han acompanyat els últims dies i que han afectat preferentment punts de la costa tenen les hores contades perquè en deixar-se sentir el ponent i reforçar-se de cara als pròxims dies l’atmosfera quedarà més nítida, agranada pels vents de component oest (ponent i mestral) que a més portaran temperatures més pròpies per l’època.

Hui continua la bonança dels últims dies, i no tardarem en notar com els vent de ponent van fent pujar les temperatures que acabaran tocant els 23-24 graus en punts de la costa. Al nord i per l’interior les temperatures també seran primaverals però en arribar la vesprada-nit es reforçarà el vent, el cel quedarà més cobert i fins i tot podran caure les primeres pluges de l’any (no descarte que també es puguen vore els primers flocs de neu del 2022 al cims més alts de Castelló).

Els front de núvols que ens creuarà entre la nit i matinada de dimarts a dimecres i primera hora de dimecres encara podrà deixar algun plugim fins a mig matí al nord i alguna volveta de neu al voltant o per damunt dels 1.300 metres. La qual cosa ens dona una idea del descens tèrmic que notarem a partir de demà.

Les temperatures encara quedaran entre els 18 i els 19 graus a la costa. Al nord i per l’interior els termòmetres ja quedaran per davall dels 10 graus.

Dijous serà un dia ben fresc o fred amb temperatures que difícilment arribaran als 15 o 16 graus a la costa. El vent es deixarà sentir de mestral amb ratxes moderades al nord.

Divendres el vent quedarà més encalmat i després d’una nit ben fresqueta notarem com les temperatures pugen a migdia.

Tot indica que dissabte haurem de suportar de nou el mestral que al nord i per l’interior portarà núvols i temperatures fresques però al sud i a la costa els termòmetres tendiran a pujar.

Passeu bon dimarts…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet