El Monestir de la Valldigna presenta una intensa programació cultural

Enguany continuaran els concerts de música medieval cada primer dissabte de mes

per NLV

Cultura

El Monestir de la Valldigna presenta una intensa programació cultural
El Monestir de la Valldigna presenta una intensa programació cultural

El Monestir de la Valldigna ha presentat una intensa programació cultural per al 2022. L''acceptació del públic, que exhaureix les entrades, concert rere concert, ha fet que s'aprofundisca en les línies d'actuació, desenvolupant-les i oferint un ventall d'activitats més extens.

L'aposta pel medievalisme, amb l'èxit dels concerts de música medieval de cada primer dissabte de mes, es concreta amb la programació del Centre Internacional de Música Medieval de la Valldigna de màxims exponents d'aquesta música al llarg de l'any, com per exemple Marcel Pérès i l'Ensemble Organum, o els italians de Micrologus, per posar només dos exemples. A més dels concerts, la visita d'aquests músics també inclou classes sobre aspectes concrets de la música del període.

A més, enguany hi haurà una sèrie de conferències al voltant de l'edat mitjana que es desenvoluparan cada segon dissabte de mes a partir de febrer. En aquests actes intervindran professors de prestigi internacional, com ara Robert Archer del King's College London, Paul Freedman de la University of Yale, Rosa Lluch de la Universitat de Barcelona o Lledó Ruiz, Universidade de Lisboa, entre altres.


També es durà a terme un curs especialitzat d'història medieval, coordinat pel Grup Harca. Entre les activitats cal remarcar una nova edició del FIMIF (Festival Internacional Mediaval Infantil i Familiar), únic d'aquesta tipologia a l'estat espanyol. Sens dubte, com així ho reconeixen articles publicats en revistes especialitzades, el Monestir de la Valldigna s'ha convertit en un referent internacional per a la música medieval.

A banda de les activitats al voltant de l'Edat Mitjana, s'enceta una línia de programació estable de Jazz. La manca de concerts d'aquest gènere a les comarques centrals, l'alt nivell dels músics valencians de jazz, més l'interés del públic per aquestes músiques, animen a oferir una sèrie de concerts per on passaran el bo i el millor del jazz valencià.

La Mancomunitat de la Valldigna ha expressat el seu interés per solucionar aquesta mancança en les programacions estables i reconéixer i acostar el públic la vitalitat i l'excel·lència que està vivint aquests darrers anys el jazz a terres valencianes.

La música clàssica estarà present amb el Trio Ausiàs March, Marta Espinós i la Mare Nostrum Camerata, que enceta en la programació d'aquest any una relació de cooperació entre l'agrupació i la Mancomunitat de la Valldigna.


Durant l'any també hi ha programades altres activitats, com per exemple la taula redona prevista per al 29 de gener sobre economia sostenible. Però sobretot la Vall de Llibres, la fira d'editorials independents i proximitat, que intentarà almenys atansar l'èxit desbordant aconseguit en l'edició anterior.

La Mancomunitat de la Valldigna ha mostrat la seua satisfacció per l'aposta de consolidar la programació al Monestir de la Valldigna per part de la Conselleria de Cultura, i més concretament des de la Secretaria Autonòmica, encapçalada per Raquel Tamarit.