El circuit Sonora arriba a Alcoi amb el folk de Duna i Urbàlia Rurana

Les dues formacions actuen al Teatre Calderón aquest dissabte

per NLV

Cultura

Urbàlia Rurana
Urbàlia Rurana

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El circuit de la música valenciana Sonora, organitzat per la Conselleria de Cultura a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), arriba aquesta setmana a Alcoi, on oferirà aquest dissabte a les 20.00 hores al Teatre Calderón les propostes de folk dels grups Duna i Urbàlia Rurana, dues actuacions finalistes en els Premis Carles Santos 2020.

Eduard Navarro és un dels músics més importants de les músiques tradicionals a València. Després d'una llarga trajectòria implicat en projectes col·lectius, lidera ara la seua pròpia formació, Ensemble Duna, que ofereix un repertori de peces tradicionals de l'entorn mediterrani.

D'aquesta forma, cançons valencianes, de Bòsnia, Bulgària, Creta, Macedònia, o Turquia comparteixen repertori amb els trobadors occitans, les danses medievals italianes i cantigues de Santa María, totes en les seues llengües originals, a més de peces instrumentals.

Més de tres dècades porta Urbàlia Rurana treballant en el seu estil particular de música popular valenciana i mediterrània, fidel a la seua idea fundacional d'acostar la nostra música a les influències d'altres països de la riba del mar Mediterrani. Urbàlia Rurana. 30 anys de camí és el seu concert antològic, en què presenta noves aproximacions al seu repertori de tots els temps, però també avança altres idees i propostes que parlen dels seus nous projectes.