Un cap de setmana menys ventós i menys fred, per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

A les portes del cap de setmana i després d’un parell de dies més freds tot indica que les temperatures encara es mantindran baixes per la nit, però cada volta seran més suaus al centre del dia, entre altres coses perquè el vent encara es deixarà sentir de ponent, tot i que bufarà més fluix i un poc menys fred.

La nit ha sigut ben freda, amb gelades generals per l’interior que han arribat a tocar zones del centre i fins i tot punts propers a la costa. A les franja més costanera les temperatures en molts observatoris han quedat per davall dels 5 graus (per a nosaltres una nit de rigorós hivern a les que enguany no estem acostumats).

El vent encara es deixarà sentir a les comarques del nord amb ratxes moderades, però pense que a partir de mig matí o migdia bufarà més fluix i un poc més càlid (o menys fred)

Demà dissabte pujaran tant les mínimes com les màximes. La nit no serà tan freda i al centre del dia farà molt bon hora amb màximes que s’aproparan de nou als 20 graus al centre i a la costa, i només a les comarques del nord encara quedaran per davall dels 10 graus.

Diumenge amb pas de núvols mitjans i alts i amb vent moderat de component oest (mestrals i ponents) les temperatures continuaran pujant.

Començarem la setmana tornant a la rutina després de les vacances de Nadal amb oratge estable i temperatures suaus, de nou altes per l’època, però mirant de reüll els mapes a mig i a llarg termini perquè sembla que hi haurà possibilitat de canvis per a la segona part de la setmana. Els models donen probabilitat de pluja i fins i tot de neu…però encara és prompte i no volem alçar il·lusions a tant llarg termini.

Ho confirmarem els pròxims dies.

Passeu bon divendres i bon cap de setmana…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet