L'Audiència de Castelló de la Plana jutja Enric Nomdedéu pel «cas del sobres» a partir de dimarts

La Fiscalia sol·licita l'absolució dels tres acusats, ja que entén que no van tindre coneixement d'aquest enviament

per NLV

Societat, Política

El secretari d'Ocupació, Enric Nomdedéu | EP
El secretari d'Ocupació, Enric Nomdedéu | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El secretari d'Ocupació, Enric Nomdedéu; l'exvicealcaldessa de Castelló de la Plana, Ali Brancal, i l'exassessor de Compromís Miquel Torres seran jutjats per un jurat popular a partir de dimarts vinent a l'Audiència de Castelló de la Plana, acusats d'un delicte de malversació per suposadament utilitzar el servei postal municipal de l'Ajuntament de la capital de la Plana per enviar paperetes electorals el 2014.

La Fiscalia sol·licita l'absolució dels tres acusats, ja que entén que no van tindre coneixement d'aquest enviament, que es va fer «per persona o persones desconegudes».

El novembre del 2019 la causa va ser sobreseguda després de demanar-ne la Fiscalia l'arxivament. El querellant -Partit Popular- va presentar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència en el qual sol·licitava que es revocara la interlocutòria que decretava el sobreseïment provisional de la causa i s'acordara la continuació del procediment, en al·legar que el resultat de les proves permetia concloure la concurrència de tots els requisits exigits pel tipus penal objecte de querella -malversació de cabals públics-.

L'Audiència va estimar el recurs del querellant, atés que va considerar que, examinada tota la instrucció seguida i les al·legacions de les parts, assistia la raó al recurrent, perquè del resultat de les diligències d'investigació practicades no és possible descartar la participació dels investigats en els fets il·lícits denunciats, «perquè existeixen suficients indicis racionals de criminalitat per a la seua imputació».

El jutjat va considerar posteriorment que era procedent acordar l'obertura del judici oral en considerar l'argumentació continguda en la interlocutòria dictada per l'Audiència.

El PP demana per un delicte de malversació de cabals públics 3 anys de presó per a Nomdedéu, Brancal i Torres, així com inhabilitació especial per al càrrec o ocupació pública per un període de 6 anys. A més, sol·licita uns altres 3 anys de presó i inhabilitació especial per un període de 2 anys per al secretari d'Ocupació per falsedat documental.