Destinen 32 habitatges públics reparats el 2021 a víctimes de la violència de gènere

La Generalitat estableix mesures per donar solucions «immediates» a les dones afectades

per NLV

Societat, Política

Habitatges per a lloguer social | GVA
Habitatges per a lloguer social | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un total de 32 habitatges del parc públic de la Generalitat reparats el 2021 estaran destinats a víctimes de violència de gènere. Així ho ha comunicat la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que ha dut a terme aquestes millores a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha).

Els habitatges reparats estan situats a Paterna, Sagunt, Sollana, Alzira, Bétera, Carcaixent, Requena, Tavernes de la Valldigna, Beniarjó, Ontinyent, Sagunt, Utiel, Castalla, Elx, Ibi, Alcoi, Almoradí, el Campello, el Pinós, Torrevella, Castelló de la Plana, Benicarló, Borriana, Moncofa i Vila-real, ha detallat la Generalitat.

La Conselleria ha establit una sèrie de mesures en matèria d'habitatge per «prioritzar» les dones víctimes de violència de gènere quan requerisquen una solució residencial de manera urgent. L'objectiu és donar solucions «immediates» a les afectades perquè no es vegen obligades a conviure amb el seu maltractador i puguen eixir d'aquest entorn «al més prompte possible».

En aquest sentit, el vicepresident segon i conseller, Héctor Illueca, ha destacat la necessitat d'establir aquest tipus de mesures per a les dones, ja que aquests habitatges «es converteixen en la porta d'eixida a una situació de violència que les posa en perill en el seu dia a dia i els impedeix aconseguir una plena integració en la societat».

De la mateixa manera, ha considerat que aquestes situacions «encara s'han agreujat més amb la pandèmia i com a administració pública tenim l'obligació de proporcionar una llar segura a aquestes dones i als seus fills perquè puguen reorientar les seues vides».

La reparació d'aquests habitatges s'executa amb càrrec a la partida pressupostària de 500.000 euros que EVha té reservat a Inversió en habitatge per a dones víctimes violència de gènere.