Bloc i País demana «responsabilitats» i dimissions en Més-Compromís per la «mala gestió» del relleu de Ferri

Exigeix a la direcció que deixe de «vetar» persones «més preparades» com Mònica Àlvaro per «no ser de la seua corda»

per NLV

Política

Fran Ferri s'acomiada a la seu de Compromís | EP
Fran Ferri s'acomiada a la seu de Compromís | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Bloc i País, el corrent sobiranista de Més-Compromís, ha instat la direcció que lidera Àgueda Micó a «assumir responsabilitats» i ha reclamat dimissions després de la «mala gestió» d'un assumpte «tan delicat» com el relleu de Fran Ferri al capdavant de la sindicatura del grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes.

En concret, el coordinador de Bloc i País, Vicent Fernàndez, ha demanat per «coherència» la dimissió dels responsables de la substitució de Ferri, als qui, a més, ha acusat d'«afeblir el projecte» en un moment «clau».

En aquest sentit, ha criticat les «especulacions» sobre si Vicent Marzà deixaria la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per assumir la sindicatura, que s'han produït en un moment «delicat» per la situació de la pandèmia, encara que, finalment, es va fer «marxa arrere sense consultar amb el grup parlamentari la decisió», que es va filtrar a la premsa «amb acusacions de traïció per part de la Secretaria General».

Així doncs, el responsable sobiranista ha preguntat a la direcció de Més-Compromís si «no és hora d'un Congrés extraordinari», ja que «fins i tot no es creu el que es fa», «hi ha dubtes i acusacions de traïció en la Permanent» i «tenen un lideratge feble com el de Marzà».

Bloc i País assegura que la decisió de proposar Papi Robles com a relleu de Fran Ferri «es va prendre en l'Executiva Permanent, formada només pels caps d'àrea». «Si l'Executiva Plenària està formada per 46 membres electes en el Congrés, més un altre nombre de membres nats, amb veu però sense vot, aquesta Executiva Permanent només està formada per una mitja dotzena de membres», ha asseverat.

«Àgueda Micó se sent traïda, segons ella mateixa explica en premsa, pel seu nucli més estret de confiança, un nucli que és només de la seua elecció, ja que no va haver-hi cap integració de la candidatura crítica que va eixir derrotada en el passat Congrés Nacional», ha afirmat.

Per tot això, ha insistit que la persona responsable de «tota la mala gestió» del relleu de Ferri «hauria de dimitir» i la direcció «s'hauria de plantejar un canvi de rumb, ja que no té sentit continuar vetant la gent més preparada, com Mònica Àlvaro, simplement perquè no és de la seua corda».

Fernàndez ha considerat que, amb aquesta situació, ha quedat «demostrat» que «laminar la crítica interna no és un bon negoci, sinó que només porta a afeblir el partit».