Bravo trasllada a Fiscalia la «preocupació» per les amenaces rebudes per locals que demanen el passaport covid

Puig va anunciar la possibilitat de col·laborar amb el ministeri públic després dels casos ocorreguts a Nules

per NLV

Societat, Política

Responsables de Justícia i la Fiscalia es reuneixen per preparar la pròxima Comissió Mixta a finals de gener | GVA
Responsables de Justícia i la Fiscalia es reuneixen per preparar la pròxima Comissió Mixta a finals de gener | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha traslladat a la Fiscalia del País Valencià la «preocupació» de la Generalitat per la situació que travessen responsables de locals d'oci nocturn i d'hostaleria que han rebut amenaces per sol·licitar el passaport covid per accedir als establiments.

«No podem admetre de cap manera que aquestes persones, pel fet de complir amb la seua obligació de sol·licitar el passaport covid-19 i la identificació corresponent, hagen de patir amenaces, insults o coaccions», ha apuntat Bravo.

La responsable de Justícia ha indicat que ha demanat als tres fiscals provincials i a la fiscal del Tribunal Superior de Justícia, Teresa Gisbert, «la màxima implicació» en la investigació d'aquests «fets delictius», i assegura que els representants del ministeri públic li han assegurat que actuaran i duran a terme el seguiment necessari «perquè cap actuació delictiva quede impune».

Bravo ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda amb Teresa Gisbert, preparatòria de la Comissió Mixta que tindrà lloc a finals de gener i en la qual es tractaran temes com ara la digitalització, el Pla d'Infraestructures, les unitats socials que s'han engegat, tant per al suport en la investigació de delictes econòmic com per reforçar les Unitats d'Atenció Social que faran costat també a la Fiscalia en els casos relacionats amb matèria de discapacitat.

La setmana passada el president de la Generalitat, Ximo Puig, va garantir al sector hoteler i d'oci tot el suport del govern valencià per fer complir l'exigència del passaport covid i anunciava que s'havia obert la possibilitat de col·laborar amb la Fiscalia davant de possibles coaccions i amenaces que reben els establiments procedents de persones o grups negacionistes.

Casos a Nules

Les declaracions de Puig es produïen després que un grup de persones que es fan dir Acció Borriana-Nules es presentara en diversos establiments d'hostaleria de Nules (la Plana Baixa) suposadament coaccionant els hostalers per demanar el passaport Covid per accedir als locals.