Pluja assegurada. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Tenim el cel més ennuvolat des de primera hora del dia i un episodi de pluges que serà molt curt, però ens hem de conformar perquè de moment és el que hi ha.

Res a vore l’oratge d’ahir amb el de hui. Hem passat de tocar els 25 graus a la costa a arribar hui amb dificultat als 15. De tindre forts vents de ponent i mestral a vents de gregal que estan aportant humitat i núvols a la costa des de primera hora del dia.

A la meitat sud del País Valencià i sobretot al litoral i prelitoral ens espera un dia gris i fins i tot plujós. No cal esperar precipitacions ni generals ni de gran entitat, però pot ploure durant bona part del dia.

Al nord el vent encara es deixarà sentir de mestral. Bufarà més fluix, però serà sec i els poc núvols que l’acompanyen desfilaran cap a l’est sense cap conseqüència.

La mar empitjorarà el seu estat a València i a Alacant amb el pas de les hores. El gregal s’encarregarà de deixar-la més alterada.

El canvi d’oratge de hui obrirà la porta a un oratge més variable i fresc tot el que queda de setmana.

Demà dimecres la nuvolositat tornarà a ser més abundant des de primera a la costa i al sud, però pense que no serà fins a la vesprada o durant la matinada cap al dijous quan puga ploure en punts de la costa.

Les temperatures mínimes baixaran i les màximes es mantindran fresques, en els valors de hui.

Dijous i divendres l’ambient encara serà més fresc. Les temperatures encara baixaran un parell de graus al centre del dia, i encara que tampoc cal esperar pluges importants Tant al litoral del centre i del sud de València com al del nord d’Alacant el cel continuarà molt tancat i persistirà el risc de plugims dèbils.

Dissabte obrirem la porta al cap de setmana amb oratge estable, però ben fresc tot i que les temperatures podrien pujar lleugerament

Passeu bon dimarts, ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet