L'Any Fuster comença amb la presentació d'un llibre divulgatiu sobre l'escriptor

L'acte tindrà lloc a l'Espai Joan Fuster de Sueca aquest divendres

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Comencen els actes de l'Any Fuster amb la presentació d'un llibre divulgatiu sobre l'escripto
Comencen els actes de l'Any Fuster amb la presentació d'un llibre divulgatiu sobre l'escripto

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El primer dels actes de l'Any Joan Fuster tindrà lloc aquest divendres, 14 de gener, a l'Espai Joan Fuster de Sueca (la Ribera Baixa), on es presentarà el llibre Joan Fuster i Sueca, obra dels especialistes en la matèria, Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells Miralles, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, l'Espai Joan Fuster i Edicions 96.

«Amb motiu de la celebració de l'Any Joan Fuster, des de l'Ajuntament de Sueca engegarem una sèrie d'iniciatives. La primera que veurà la llum consisteix en l'edició d'aquest llibre. Amb això, l'Ajuntament contribueix a posar la primera pedra en aquest gran projecte cultural que construirem entre totes les administracions responsables entorn d'aquesta commemoració», ha assenyalat el regidor de Cultura, Vladimir Micó.

Tant Pérez Moragón com Ortells, designats comissaris de l'Any Joan Fuster, han construït «un llibre divulgatiu, de lectura àgil i replet d'imatges i documents per acostar la vida i obra de l'escriptor a qualsevol lector o lectora amb curiositat».

Edicions 96 (2021)

Es tracta d'un llibre que «fuig dels tòpics i les simplificacions, per mostrar-nos a Fuster en totes les seues dimensions: el xiquet que no para a casa, l'adolescent amb la seua colla d'amics, el fill que cuida dels pares, el poeta enamorat, l'especialista en literatura, el periodista professional, l'assagista mordaç, el referent intel·lectual amb la porta sempre oberta, el símbol polític... Tot això analitzant alhora l'empremta profunda que l'obra de Joan Fuster ha deixat i l'interés que encara desperta, i que perviu més enllà dels anys i les polèmiques buides», ha explicat l'editorial.

Espais vitals

A més, ha indicat, a través de Joan Fuster i Sueca, el lector passejarà pels espais vitals de la seua Sueca natal i descobrirà, de la mà del seu director, la mítica casa del carrer de Sant Josep, on va viure Fuster tota la seua vida, i que ara acull l'Espai Joan Fuster.

L'acte de presentació del llibre, que se celebrarà a les 19.00 hores, comptarà amb la presència de l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la directora general de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana, Fernanda Escribano, a més dels autors i l'editora del llibre, Dolors Pedrós.