PSPV i Unides Podem donen suport a Oltra en la gestió de menors tutelats

 L'oposició demana a Puig que la cesse

per NLV

Societat, Política

Ximo Puig i Mónica Oltra a les Corts | EP
Ximo Puig i Mónica Oltra a les Corts | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els síndics del PSPV i Unides Podem, Manolo Mata i Pilar Lima, han mostrat aquest dimarts el seu suport a la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en la gestió de menors tutelats al País Valencià davant de les peticions de dimissió de l'oposició pels casos d'abusos.

Per contra, tant el PP com Ciudadanos i Vox han tornat a exigir al president de la Generalitat, Ximo Puig, que aparte Oltra de la seua responsabilitat en el sistema de protecció de la infància.

Així ho han declarat representants dels partits abans de la junta de portaveus a les Corts, un dia després que Oltra sol·licitara comparéixer a la Diputació Permanent del parlament el 18 de gener per  explicar l'informe que va remetre el seu departament al síndic de Greuges sobre actuacions per sospites d'abusos a menors tutelats.

Mata ha defensat que des que Oltra va començar com a consellera el 2015 s'han engegat  protocols per «paralitzar els casos (d'abusos), protegir les víctimes i judicialitzar-los», una cosa que ha assegurat que reflecteix el síndic en la seua resolució. «De fet, alerta que no hi ha situacions d'aquest tipus provocades pel mateix sistema, sinó que són fora, però això al PP no li importa», ha recalcat.

Per això, ha sostingut que «sense una bona gestió de la Conselleria no hagueren aflorat aquests 175 casos» i ha denunciat que «la vicepresidenta és hui objecte del pimpampum de la dreta per la seua qualitat política». «Com va dir Ayuso ahir, deixen aquest tema fora de la política», ha exclamat recordant que la prioritat són els menors.

A més, ha afegit que és «lloable» que Oltra haja demanat comparéixer sobre «una qüestió que personalment li resulta molt dolorosa i està molt implicada a solucionar». I sobre si el cap del Consell ha de prendre cartes, ha emfatitzat: «Puig és el president i respon per tots els seus consellers. Si no estiguera content amb la tasca de Mónica Oltra, l'hauria cessada».

En la mateixa línia, la síndica d'UP, Pilar Lima, ha demanat que s'evite que els casos d'abusos a menors tutelats siguen «un tema tabú» i s'ha mostrat convençuda que Oltra donarà totes les explicacions oportunes.

«Crec que la seua sensibilitat no permet aquestes situacions i que posarà tot el que estiga de la seua part per a evitar això», ha remarcat, i ha advertit que «és menyspreable que la dreta utilitze aquests casos contra una rival política».