Compromís rebutja el complex hoteler de 575 cambres projectat a la Saïdia, a València

La coalició defensa la transició cap a un model de ciutat que no dificulte l'accés a l'habitatge en aquests barris

per NLV

Societat, Política

Compromís rebutja el complex hoteler de 575 cambres projectat a la Saïdia, a València
Compromís rebutja el complex hoteler de 575 cambres projectat a la Saïdia, a València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Compromís per València aposta per una actualització de les normes urbanístiques de la ciutat per evitar projectes turístics com el que rebutja el veïnat de la Saïdia: la creació d'una residència d'estudiants i hotel d'estiu amb 575 cambres i capacitat per a mil persones a l'interior d'un bloc d'edificis residencials.

El soci majoritari en el bipartit municipal reconeix la posició del turisme com a sector clau en l'economia de València, però defensa la transició cap a un model que no dificulte l'accés a l'habitatge en barris com la Saïdia i la resta de la ciutat.

A parer seu, el complex projectat demostra que hi ha un «clevill» en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), una situació que adverteix que podrien aprofitar «alguns promotors» per desenvolupar projectes turístics amb impacte en la convivència veïnal.

Després d'analitzar el cas de la Saïdia, on el promotor ha demanat la llicència, la coalició veu important abordar «com més prompte millor» amb el seu soci de govern (PSPV) la problemàtica generada per projectes com aquest. I és que tem que la possibilitat d'explotar per a ús turístic les illes interiors residencials pot generar conflictes amb el veïnat, com denuncien els representants de les diverses plataformes de la Saïdia.

Paral·lelament, Compromís creu que s'hauria de revisar com limitar la implementació de macroinstal·lacions turístiques pels seus efectes col·laterals en barris amb un teixit veïnal que es podria veure «desestabilitzat i tibat» per la incorporació de nous usos.

Aquesta transformació de l'ús del terra, en la seua opinió, es podria estendre a altres districtes on de moment no s'han detectat problemes, per la qual cosa veu necessari explorar una modificació puntual d'ús d'algunes parcel·les de la ciutat per garantir-ne la funció residencial. Tot això amb l'objectiu final d'actualitzar el Pla General de València, «que ha demostrat diverses ocasions que està obsolet».

Explorar totes les possibilitats

Sobre el projecte concret de la Saïdia, el grup de Joan Ribó planteja explorar totes les possibilitats perquè les iniciatives d'ús terciari siguen compatibles amb la convivència veïnal. Demana així que s'escolte i acompanye el veïnat afectat per trobar una alternativa en el marc del pla especial de directrius de millora de la qualitat dels barris i en l'estratègia integral participativa de Morvedre-la Saïdia.

Com a portaveus de Compromís per València, Papi Robles i Pilar Soriano han fixat ja una reunió amb representants de les plataformes de la Saïdia per conéixer de primera mà les seues inquietuds, donar-los suport i estudiar alternatives.