Ni rastre de Filomena 2.0. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Des que ahir dimarts va canviar la direcció del vent, girant de ponent a llevant, l’ambient s’ha fet més humit i fred, i fins i tot hem tingut precipitacions a la línia de costa. Pluges totalment insuficients davant la falta de pluja que arrosseguem els darrers mesos.

Però em permetreu que abans de seguir amb les previsions demane un poc de serietat davant les notícies/previsions que han eixit en mitjans de comunicació suposadament seriosos. Que si un xiquet de 14 anys ha pronosticat una nova Filomena, que si la seua base són les «cabanyueles», que la nova borrasca arribarà el 24 de gener (quan  encara no sabem ben bé l’oratge que farà d’ací a un parell de dies).

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Només són formes d’aconseguir més clics en els mitjans digitals (i sembla que els va bé perquè este tipus de notícia és prou recurrent), però esta cap de setmana també ha eixit la noticia a la televisió. Demanaria més rigor als editors d’informatius perquè en cas contrari propose que posen a un xaval de 14 anys (al que podriem anomenar el jove periodista de nomé 14 anys) a fer l’escaleta dels informatius.

No m’allargue més, però als que ens dediquen des de fa molt de temps a fer previsions meteorològiques estes notícies no ens ajuden molt perquè les nostres previsions arriben a tot el món i siguen fiables (encara que no sempre encertades).

La previsió tant per a hui com per als pròxims dies continua donant entrada de vents de llevant que sobretot a la mitad sud del País Valencià deixarà el cel més cobert i plugims dèbils.

La nuvolositat augmentarà esta vesprada i de cara a la nit poden registra-se pluges dèbils a la costa del sud de València i al nord d’Alacant. Les temperatures mínimes baixaran un poc i les màximes es mantindran tan fresques com les d’ahir.

Demà dijous el dia serà gris a la costa on cal esperar pluges tant de matí com de vesprada, però conforme ens desplacem cap a l’interior els núvols estaran més trencats i fins i tot es vorà més el sol.

En qualsevol cas les temperatures encara baixaran un o dos graus accentuant-se el fred.

Divendres començarà a escampar la nuvolositat de vesprada però fins a migdia el cel encara estarà carregat i podrà ploure dèbilment.

De no canviar a última hora les previsions el cap de setmana serà fresc, hivernal, ab temperatures ben fresques o fredes a la nit i temperatures més suaus al centre del dia.

Tingueu bon dimecres…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet