Els agricultors vendran taronges a un «preu just» en un mercat extraordinari a les Torres de Serrans de València

A més, hi haurà l'opció d'adquirir diversos productes de temporada

per NLV

Societat

Els agricultors vendran taronges a un «preu just» en un mercat extraordinari a les Torres de Serrans de València
Els agricultors vendran taronges a un «preu just» en un mercat extraordinari a les Torres de Serrans de València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Ajuntament de València i Per l'Horta organitzaran aquest diumenge, 16 de gener, de 10 a 14 hores, a la plaça de la Crida, situada davant de les Torres de Serrans, un mercat extraordinari per a la venda directa de taronges per part dels agricultors.

El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat «l'oportunitat per comprar taronges i mandarines a preus justs, directament als productors». A més, ha explicat que «hi haurà l'opció d'adquirir diversos productes de temporada, amb les taronges i les mandarines com a productes estrella».

La iniciativa pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d'uns preus justs per als productes agraris i compta amb el suport de sindicats d'agricultors i agricultores, entitats agràries i ecologistes i associacions de persones consumidores.

«En moltes ocasions el preu oferit a l'agricultor no és just i ni tan sols arriba a cobrir els costos de producció, per això posem a la seua disposició aquest espai per vendre sense intermediaris la seua producció i que la gent puga comprar a preus justs productes tan nostres, d'ací, de l'horta», ha detallat l'edil, per a qui l'acte donarà visibilitat als llauradors en plena campanya de la taronja, quan han vist com els preus han caigut fins i tot per davall del preu de cost, amb les navelines com a exemple.

El mercat extraordinari de la taronja forma part de la campanya «Preus Justs», a la qual s'ha adherit l'Ajuntament de València, que està impulsada per l'organització Per l'Horta, juntament amb una quinzena d'entitats agràries, agraristes, ecologistes i de consumidors. Es tracta de la segona edició, després d'un mercat extraordinari de la ceba i la creïlla, dut a terme el juny passat amb un gran èxit de públic.