M. José Català s'oposa a la celebració de la cavalcada de les Magues de Gener

La regidora de l'Ajuntament de València Lucía Beamud crítica el «desconeixement profund» de la líder del PP i defensa el valor d'aquesta festa

per NLV

Societat, Política

Les Magues de Gener 2022, d'esquerra a dreta, Daniela Requena (Llibertat), Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat) i Lucia Beamud (Igualtat)
Les Magues de Gener 2022, d'esquerra a dreta, Daniela Requena (Llibertat), Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat) i Lucia Beamud (Igualtat)

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha reiterat la seua oposició a la celebració de la cavalcada de les Magues de Gener, ja que considera que l'alcalde, Joan Ribó, ha «elevat» aquest esdeveniment a «rang de festes tradicionals». La portaveu del PP ha demanat que les magues no pugen al balcó del consistori i tinguen un protagonisme «vetat als Reis d'Orient» enguany.

Sobre aquest tema, la regidora d'Espai Públic de l'Ajuntament del Cap i casal, Lucía Beamud, ha defensat els «valors» d'aquesta festa i afirmat que la petició de Catalá «demostra el desconeixement profund» de la portaveu del PP sobre el funcionament del consistori, que «garanteix la pluralitat i dona permís a les diverses activitats que es plantegen a València, independentment del seu color polític», «a diferència del PP, que prohibia sistemàticament les actuacions d'humoristes o de cantants en valencià, governant de forma sectària i caciquista».

 Beamud ha lamentat que «la diversitat de càrrecs que ocupa la senyora Català li genere dispersió laboral i no li permeta conéixer el funcionament del consistori com caldria». No obstant això, si aquest no fora el cas, també s'ha preguntat «si és que vol que l'Ajuntament actue discrecionalment segons els interessos del Partit Popular».

En aquest sentit, la regidora ha dit que «el PP va canviar les ordenances per prohibir qualsevol concentració ciutadana en dues de les places més importants de la ciutat, la plaça de l'Ajuntament i la plaça de la Mare de Déu, l'espai on es concentraven cada mes els afectats per l'accident del metro de València».

En canvi, ha sostingut, «ara València és coneguda per ser una ciutat oberta, diversa i on cabem tots i totes». «És una ciutat transparent, democràtica i en la qual tots i totes tenim el mateix dret a reivindicar i celebrar, com és el cas de les Magues de Gener, que simbolitzen tres conceptes universals com la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Una tríada de valors que totes les persones demòcrates haurien de defensar, també la responsable del PP a la ciutat de València», ha conclòs.