Fa falta que ploga. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

És cert que dimarts va ploure i que en les pròximes hores segurament tornarà a caure alguna gota en punts de la costa de la meitat sud del País Valencià, però es tracta de precipitacions totalment insuficients tenint en compte la falta de pluja que arrosseguem. No ha plogut amb trellat des de fa mesos, si no recorde malament des de finals d’agost o principis de setembre.

El més de desembre que acabem de deixar enrere va ser càlid i molt sec…i estem parlant del mes en què comença l’hivern climatològic.

La informació d’Aemet és ben clara. La temperatura mitjana va quedar 2,1º per damunt dels valors de referència per al període. La gràfica convida a la reflexió en mostrar-nos com des del 1950 els desembres més càlids s’han registrat els darrers anys, i el de l’any 2021, junt amb els del 2015, 2018 i 2019 ha resultat ser extremadament càlid.

A més, ha sigut molt sec amb precipitacions un 91% per davall del que habitualment plou al desembre a les nostres latituds

I per a les pròximes hores tornem a anunciar pluja, però com ha passat els últims dies seran precipitacions de poca entitat i només afectaran les zones més pròximes a la costa.

Cap al migdia començarà a trencar-se la nuvolositat i de vesprada l’ambient serà fred, però a la meitat nord del País acabarà imposant-se el sol.

Demà divendres es repetirà la jugada: més núvol de matí amb pluges dèbils a la costa del sud de València i del nord d’Alacant i algun plugimet a les comarques més centrals. Menys núvols de vesprada i ambient fred.

El cap de setmana la nuvolositat serà menys abundant i això tindrà conseqüència en les temperatures perquè quedaran més baixes a la nit i lleugerament més altes al centre del dia.

Passeu bon dijous…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet