La SAREB pretén desnonar tres famílies a Alacant el pròxim dilluns

El Sindicat de Barri de Carolines penja cartells i pancartes pel barri i anuncia la intenció d'aturar-lo

per NLV

Societat

La SAREB pretén desnonar tres famílies a Alacant el pròxim dilluns
La SAREB pretén desnonar tres famílies a Alacant el pròxim dilluns

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El pròxim dilluns 17 d'abril, la SAREB, el conegut com a «banc dolent» creat pel govern de Rajoy el 2012, té intenció de desnonar 3 famílies del carrer Elda del barri de Carolines a Alacant. Dels cinc habitatges d'una mateixa finca que l'entitat publicoprivada vol desnonar, tres estan habitats per famílies que han estat, segons denuncien, «estafades». Malgrat que han pagat els seus lloguers en tot moment, després de la fallida de l'antiga entitat propietària, la SAREB va adquirir els habitatges i s'ha negat a oferir nous contractes de lloguer.

El Sindicat de Barri de Carolines, organització que treballa per defensar el dret a l'habitatge i frenar els processos de desnonament dels veïns del barri, alerta que aquests habitatges haurien de ser públics, ja que «la SAREB és en definitiva una maniobra de rescat amb fons públics dels actius immobiliaris als quals els bancs no van poder donar eixida en l'anterior crisi». «En lloc de dirigir la inversió pública ja feta a oferir lloguers socials i nacionalitzar-la, la SAREB actua com un intermediari que afavoreix els interessos privats de bancs i fons d'inversió enfront dels nostres drets», assegura. Per això, ha fet seu el lema que han popularitzat altres sindicats de barri i col·lectius d'habitatge: «La SAREB és nostra».

Els veïns del Sindicat fa diverses setmanes que organitza enganxades de cartells al barri i reunions amb les famílies, que han visibilitzat el seu malestar penjant pancartes als balcons dels habitatges afectats. Ara exigeixen al govern espanyol que «deixe d'omplir-se la boca amb paraules buides i ature els desnonaments» i asseguren que no pararan fins que la SAREB renove els contractes de lloguer. Encara que la seua intenció, diuen, és que la Generalitat exercisca el dret de tanteig i retracte en la compra de les propietats i oferisca un lloguer assequible a totes les famílies.