Compromís proposa revertir la farmàcia sociosanitària i les ambulàncies per contractar més sanitaris en primària

Carles Esteve confia que la Conselleria prendrà «la millor decisió per a la ciutadania i per al sanejament de la Generalitat»

per NLV

Societat, Política

El diputat de Compromís  a les Corts Carles Esteve
El diputat de Compromís a les Corts Carles Esteve

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha explicat que «passar a gestió pública tant el servei d'ambulàncies com el de farmàcia sociosanitària pot tindre un estalvi milionari, que es podria dedicar a l'augment de places estructurals als centres de salut». És a dir, «això estalviaria diners a la Generalitat com per contractar més professionals sanitaris en Atenció Primària», ha assenyalat.

Esteve ha indicat que, «en el cas de la farmàcia sociosanitària, si la gestió passara a ser pública, derivaria en un estalvi que podria ser de fins a 6,2 milions d'euros, segons apunta la mateixa Conselleria de Sanitat Universal». Compromís estima que «amb aquests diners es podrien contractar prop de 150 professionals de medicina i infermeria per a centres de salut». «Cal recordar que actualment aquest servei està gestionat per l'empresa privada de residències DomusVi, amb contracte ja caducat i a l'espera de la decisió final de la Conselleria de Sanitat sobre el servei», ha recalcat.

Respecte al servei d'ambulàncies, «amb un contracte de més de 370 milions, que finalitza els mesos vinents, l'estalvi podria ser molt superior». I ha afegit que «tot i que és difícil calcular-ho, permetria la incorporació de més sanitaris en Atenció Primària o millorar el mateix servei d'emergències».

Per això, Compromís contempla la reversió «com la millor de les opcions en els dos casos» i  «no només perquè es prestarà un servei de més qualitat pensant exclusivament en la ciutadania, sinó perquè, a més, serà més econòmic i eixos diners que estalviarem es podran dedicar a reforçar l'atenció sanitària amb més professionals».

«Però la decisió ara està en mans de la Conselleria. Confiem que es prendrà la millor decisió per a la ciutadania i per al sanejament de la Generalitat, d'acord amb la recuperació de serveis públics privatitzats que està establida al pacte del Botànic», ha conclòs Esteve.