El monestir de la Valldigna, nou membre de la Xarxa Europea de la Música Antiga

El Centre Internacional de Música Medieval de la Valldigna s’incorpora des d’aquest gener com a membre de ple dret al REMA

per NLV

Territori, Cultura

El monestir de la Valldigna nou membre del Xarxa Europea de la Música Antiga
El monestir de la Valldigna nou membre del Xarxa Europea de la Música Antiga

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Aquest començament d'any ha sigut el de la confirmació de la projecció internacional de la programació medieval desenvolupada al monestir de la Valldigna. Després de dues temporades, en què s'ha aconseguit una programació de qualitat, èxit de públic i prestigi tant a l'estat espanyol com en altres països, el REMA (Xarxa Representativa de la Música Antiga) ha acceptat incloure entre els seus membres la institució valldignenca.

La REMA és l'única organització europea de la música antiga. Hi pertanyen festivals, centres d'estudi i organitzacions del més alt prestigi internacional, com ara el Festival de Música Antiga d'Utrech, el Reial Conservatori de la Haia, Cambridge Early Music Festival, el York Early Music Festival, Kölner Gesellschaft für Alte Musik o el Festival Monteverdi. A més, la REMA, és soci de l'Europea Music Council, Internacional Music Council o la EFA-AAF (Associació Europea de Festivals).

L'associació té com a finalitat el lideratge en la representació europea de la música antiga, la promoció d'aquesta i de les investigacions relacionades amb la música del període i la seua interpretació, la inclusió de la música antiga en els plans d'estudis i la programació d'aquesta música. Les activitats són molt diverses, entre elles l'organització d'encontres dels membres on debatre les necessitats i línies de treball, facilitar la relació entre els membres, així com els intercanvis, les accions per difondre la música antiga, l'ajuda a músics joves per desenvolupar les seues carreres i la producció de podcasts, entre d'altres.

La Mancomunitat de la Valldigna destaca com l'intens treball desplegat des de la institució, amb la coordinació de Mara Aranda en els dos últims anys, comença a donar fruits importants des del punt de vista de la internacionalització i reconeixement. Des d'ara, el CIMM seurà amb les institucions europees més rellevants d'Europa, també es beneficiarà de la projecció europea de les activitats programades al cenobi valldignenc.

L'aposta de la Conselleria de Cultura i la Mancomunitat de la Valldigna –formada per Barx, Benifairó i Simat– de convertir el monestir en un centre cultural va pas a pas atansant els objectius amb un treball continuat i uns criteris clars.