La cavalcada de les Magues de Gener de València serà estàtica, amb només 20 grups d'animació

La Societat Coral El Micalet informa que es prendran mesures sanitàries, d'aforament i d'accés

per NLV

Cultura

Les Magues de Gener 2022, d'esquerra a dreta, Daniela Requena (Llibertat), Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat) i Lucia Beamud (Igualtat)
Les Magues de Gener 2022, d'esquerra a dreta, Daniela Requena (Llibertat), Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat) i Lucia Beamud (Igualtat)

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Societat Coral el Micalet celebrarà les Magues de Gener a la plaça de l'Ajuntament de València aquest diumenge, 16 de gener, a les 11.30  h, de manera estàtica i controlada, amb diverses mesures sanitàries, d'aforament i d'accés. L'esdeveniment s'adapta així al protocol de seguretat establit pel govern local per evitar qualsevol risc de contagi per la COVID-19.

Aquesta setena edició de la Festa de la Infantesa, que porta el lema «Som diversitat», compta amb Daniela Requena (Llibertat), periodista, activista LGTBI i influencer; Lucia Beamud (Igualtat), regidora delegada d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Pobles de València i Espai Públic de l'Ajuntament de València, i Sénia Mulayali (Fraternitat-Sororitat), booktuber valenciana, per encarnar els personatges de les Magues de Gener.

Així, enguany hi participaran només 20 dels 51 grups de dolçaina i tabal, dansa, batucades, muixerangues, gegants i cabuts, animadors, associacions, institucions, plataformes, formacions musicals... que estaven previstos per a la cavalcada i que amb el seu compromís i generositat fan possible aquesta celebració declarada festa tradicional recentment.

L'inici estarà marcat per l'actuació de les batucades i l'arribada de les Magues de Gener a les quals succeiran la música i l'espectacle que brindaran diferents agrupacions a les xiquetes i xiquets en aquesta manifestació laica que culminarà amb uns breus discursos de les magues i una actuació que oferirà el cantautor de Cocentaina Andreu Valor des del balcó del consistori a la qual seguiran la presència de tots els grups de tabalet i dolçaina i de la Jove Muixeranga de València.

Homenatge a Matilde Salvador

Les magues regalaran als xiquets roses de paper i un conte àmpliament il·lustrat, Matilde Salvador, una vida musical, sobre la figura de la gran compositora castellonenca, autora de la primera òpera en valencià, La filla del rei barbut, i l'única dona que ha estrenat una òpera, Vinatea, al Liceu de Barcelona.

La Festa de la Infantesa pretén d'aquesta manera ensenyar el valor de la música i retre homenatge a Salvador (Castelló, 1918 - València, 2007), una figura molt vinculada al Micalet, que la va guardonar amb el Premi Miquelet d'Honor el 1993 i  va posar el seu nom a l'escola de música. Aquest conte, així com el titulat Les 3 Magues de Gener, amb textos de Cristina Escrivà i il·lustracions de Román Sánchez, es poden descarregar gratuïtament a la web i les xarxes socials de la societat musical.

Mesures seguretat i aforament

Els responsables del Micalet han manifestat que s'extremaran les mesures de seguretat i sanitàries. Així, els majors de 12 anys hauran d'ensenyar el passaport COVID-19 a l'entrada del recinte que estarà delimitat per unes tanques; l'ús de màscara serà obligatori en tot moment per a les persones majors de 6 anys i no es podrà fumar ni menjar; les cadires mantindran la distància necessària encara que els grups de convivència podran seure junts; i l'entrada i l'eixida del recinte haurà de fer-se de manera ordenada i mantenint les distàncies. Les persones sense reserva no podran accedir al recinte.

L'acte és gratuït i  podrà ser vist únicament per unes 600 persones assegudes que han reservat la seua plaça a la web de la Societat Coral el Micalet. L'aforament es va omplir ràpidament i ara l'entitat continua recollint noves peticions en una llista d'espera per si es produïren baixes d'última hora.