Absolts Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miquel Torres en el «cas dels sobres»

El jurat popular ha emés aquest divendres un veredicte de no culpabilitat per als tres acusats

per NLV

Societat

El secretari d'Ocupació i exeregidor a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu
El secretari d'Ocupació i exeregidor a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El secretari d'Ocupació i exregidor de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, així com l'exvicealcaldessa, Ali Brancal, i l'exassessor de Compromís Miquel Torres, han resultat absolts en l'anomenat «cas dels sobres».

L'Audiència de Castelló ha acollit aquesta setmana el judic i el jurat popular ha emés aquest divendres un veredicte -per set vots a favor i dos en contra- de no culpabilitat per als tres acusats pel delicte de malversació. En el cas de Nomdedéu també se li declara no culpable de falsedat documental. Posteriorment, el magistrat ha llegit in voce la sentència absolutòria.

La causa tenia origen en una querella del PP pel suposat ús del servei postal municipal de l'Ajuntament de la capital de la Plana per a enviar paperetes electorals en 2014. La Fiscalia havia demanat l'absolució.

Nomdedéu, a l'eixida dels jutjats, ha assegurat als mitjans de comunicació que estaven «contents i feliços» per «recuperar la normalitat», i ha indicat que això mereix una reflexió «molt profunda» de veure com «durant quatre anys açò ha tingut conseqüències de caràcter polític per al partit i de caràcter econòmic -amb el pagament a advocats i procuradors-, professional, emocional i familiar per als tres».

«Sobretot, a nivell familiar hi ha hagut un desgast de les nostres famílies i l'única cosa que repararà aquesta sentència és la tranquil·litat d'aquestes», ha afegit.

«Absoluta barbaritat»

D'altra banda, Nomdedéu ha assenyalat que li sembla una «absoluta barbaritat» que un tema com aquest «al final acabe amb una absolució rotunda de tots càrrecs de les tres persones implicades, en un procés on la Fiscalia des del primer moment ha fet pedagogia explicant que el seu treball és defendre la veritat i la justícia i, encara que habitualment aparega com a acusadora, apareixia com a defensa».

«La Fiscalia ha vingut a dir que no és possible que, sense cap prova real i només amb indicis, s'haja muntat un cas i que haja pogut arribar on ha arribat», ha apuntat.

El secretari d'Ocupació ha aclarit que és d'aquells que creu que quan algú fa alguna cosa malament se l'ha de condemnar, «siguen tres o 333 pessetes», però ha dit que, tenint en compte el cost del judici «per una acusació falsa», «algú hauria de reflexionar una mica sobre qui malversa fons públics».

«Digeriré el càstig»

Per la seua part, Ali Brancal, que va haver de renunciar als seus càrrecs polítics arran d'aquest cas, ha assegurat sentir-se «alleujada i tranquil·la» perquè s'ha demostrat que les proves «no provaven res». «A mi se'm va demanar que em retirara de tots els meus càrrecs sobre la base d'unes proves que no existien, encara que ja he rebut el càstig  i ara el digeriré», ha afegit.

Respecte a si podria tornar a la política, Brancal ha insistit que està intentant digerir el que ha passat.