La Crida pel Finançament afirma que «el govern espanyol se'n riu del País Valencià»

La plataforma diu que, «un any més, no veurem cap canvi en el model de finançament» ni «la millora» del servei de Rodalia

per NLV

Societat, Política

La Crida pel Finançament es va concentrar el passat 10 de juny davant de les Corts | Daniel Martín
La Crida pel Finançament es va concentrar el passat 10 de juny davant de les Corts | Daniel Martín

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Crida pel Finançament ha mostrat la seua indignació «davant d'un govern que fa sorna del País Valencià per enèsima vegada». De fet, ha afirmat, «se'n riu de totes les valencianes i valencians» que «des de fa més de vint anys, esperem un finançament d'acord a allò que paguem i continuem en un model que ens aboca a seguir en la cua del finançament per habitant de tot l’Estat».

Per això, ha assenyalat que, «enfront d'aquesta nova agressió, no caben postures tèbies o gestos que no estiguen clars per part dels partits del Botànic, com de la resta de partits».

Antoni Infante, en nom de la plataforma, ha asseverat que «ja no podem consentir que el president Puig o els membres del Consell facen declaracions que donen a entendre que estem en vies de millora». «No hi haurà cap millora mentre el País Valencià no tinga una hisenda pròpia», ha reblat. 

En aquest sentit, la Crida ha indicat que «és hora que la ciutadania agafe la bandera de la recuperació econòmica i es mobilitze per reivindicar el dret de valencianes i valencians a gestionar els nostres propis recursos». Perquè «cal ser conscients que seguir amb aquest sistema, caducat des del 2014, que perpetua l’espoli al País Valencià any rere any, suposa renunciar a la millora dels sistemes sanitari i educatiu, suposa no tindre més hospitals ni més sanitaris». També, ha continuat, «no poder implementar polítiques de recuperació econòmica i empresarial o d’estímul en la investigació, que les ràtios d'alumnat/professorat a les escoles valencianes no puguen ser més baixes per garantir una educació de qualitat, i no tindre la capacitat de regular el dret a l’habitatge, entre altres».

Finalment, l'organització ha posat l'èmfasi en «la necessitat que tots els partits i tota la ciutadania faça costat a la reivindicació de la sobirania fiscal i la condonació del deute històric com a única via per poder regenerar l’economia valenciana».

 «Volem les claus de la caixa» i «exigim una hisenda pròpia», ha conclòs la Crida pel Finançament.