Gener és temps de minves. Per Jordi Payà

Oratge

Gener és temps de minves. Per Jordi Payà
Gener és temps de minves. Per Jordi Payà

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Enguany, a diferència de l’any passat, estem tenint un inici d’any marcat per l’estabilitat, per les altes pressions, encara que molts insisteixen a dir que no tardarà a arribar un altra Filomena.

L’oratge és imprevisible, però per aquestes dates i per aquestes latituds el més normal és tindre un anticicló que done lloc a calma, a estabilitat, a temperatures d’hivern a la nit i temperatures suaus a migdia… les conegudes minves de gener perquè l’anticicló fa abaixar el nivell de la mar, deixant a descobert zones que habitualment estan cobertes d’aigua.

Un potent anticicló amb centre entre el sud d’Anglaterra i el nord de França que fa i farà difícil que a mig termini puguem tindre canvis importants, que ningu puga pensar ni anunciar una nova Filomena.

Tret d’alguns núvols baixos que tenim a primera hora a la franja litoral i de les boires que poden fins i tot tardar un poc a desfer-se, el dia serà assolellat amb temperatures nocturnes tan baixes com les del cap de setmana ,però amb temperatures diürnes un poc més altes.

L’anticicló també ens acompayarà demà dimarts, deixant l’oratge tan estable com hui i les temperatures, grau amunt graus avall, quedaran semblants a les de hui.

A mitjan setmana les temperatures quedaran més baixes en enviar-nos l’anticicló una massa d’aire més freda que es despenjarà des del centre d’Europa.

A partir de dijous de vesprada-nit tindrem més núvols a la costa i possibilitat de ruixats dèbils la matinada de dijous a divendres i divendres a primera hora del dia.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet