Cada dia més fred. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Donat per fet que l’anticicló continuarà amb nosaltres un bon grapat de dies més, fent que l’oratge siga estable i assolellat ben bé fins a finals de gener i l’inici del febrer, l’única cosa que caldrà tindre en compte seran les temperatures, perquè si estos dies esta fent fred, tot indica que de cara als pròxims dies encara en farà més.

Com veieu als mapes, l’anticicló es mantindrà entre hui i demà a l’oest d’Irlanda controlant el panorama meteorològic de la major part d’Europa. No obstant això, hem de fixar-nos en el front de núvols que avançarà lentament, agranant el centre del continent, i que serà l’encarregat de fer-nos arribar una massa d’aire més freda entre dijous i divendres.

La massa d’aire fred es despenjarà des del nord, travessarà el centre d’Europa i arribarà a les nostres latituds entre la vesprada de dijous i el matí de divendres, fent descendir les temperatures entre dos i quatre graus respecte els valors d’estos dies

Hui ja començarem a notar un descens tèrmic a partir de migdia. Després d’una nit molt freda, les màximes quedaran un parell de graus més curtes .

Demà dijous una franja de núvols mitjans o alts travessarà el País Valencià de nord a sud, deixant les temperatures nocturnes un poc més altes (o no tan baixes). De vesprada notarem com es reforça el mestral al nord i com l’ambient queda més fred.

Divendres serà un dia molt fred amb temperatures baixes a la nit i encara més baixes a migdia. Augmentarà la nuvolositat al sud, on tant divendres com el cap de setmana cal esperar ruixats dèbils a la costa.

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet