Comencen les obres de rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa

El projecte també preveu la millora integral de l'entorn així com la il·luminació

per NLV

Territori

Comencen les obres de rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa | Ajuntament de Vistabella del Maestrat
Comencen les obres de rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa | Ajuntament de Vistabella del Maestrat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els treballs de rehabilitació de l'ermitori i l'alberg de Sant Joan de Penyagolosa es van iniciar el mes de desembre passat després de superar tots els tràmits administratius. L'alcalde de Vistabella del Maestrat, Jordi Alcón, ha manifestat la seua satisfacció i la dels veïns del poble i ha apuntat que «cal que les administracions continuen treballant per resoldre temes pendents com ara el subministrament elèctric, que serà clau perquè es puga reobrir el restaurant, l'alberg i l'ermita». Si bé es preveuen sistemes d'energies renovables i autogeneració, dotar Sant Joan d'un subministrament estable serà clau a la nova etapa.

Els diners invertits (4,48 milions d'euros), aportats a parts iguals per la Generalitat i la Diputació, permetran rehabilitar tota la teulada de l'ermitori, incloent-hi ermita i antigues dependències de l'alberg. Així mateix, es preveu que el nou alberg tinga 46 places en 11 habitacions i es dote el conjunt de bar restaurant, estances comunes i sala de conferències. El projecte també preveu la millora integral de l'entorn així com la il·luminació, igual que passarà a l'interior de l'ermita. No faltaran a l'edifici totes les mesures d'accessibilitat establertes per la normativa.

Per a l'Ajuntament, «és vital que les obres no paren fins a la finalització, ja que quan funcione el bar i l'alberg serà un element dinamitzador del turisme i l'economia local», ha apuntat Alcón. Cal recordar que l'edifici ha estat cedit pel bisbat durant un període mínim de 50 anys. Una vegada finalitzada la rehabilitació l'objectiu del consistori és que el municipi tinga veu en la gestió del conjunt, en ser l'administració més propera. Així ho ha transmés l'Ajuntament a la Diputació i la Generalitat.