Anticicló familiar. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

En les pròximes hores l’anticicló es desplaça cap al sud.

Poc més podem apuntar sobre l’oratge de les pròximes hores i dies: continuem sota la influència de les altes pressions. Un anticicló que podria tindre nom com les borrasques perquè ja comença a ser familiar. I sembla que està a gust, perquè com ja comentarem ahir tot indica que acabarem gener i començarem febrer «abraçats» per l’anticicló.

Demà dissabte desplaçarà el seu centre uns quilòmetres al sud, sobre el Canal de la Mànega, des d’on continuarà abraçant tota la Península i enviant vent de llevant sobre la meitat sud del País Valencià que en ser més humit deixarà el cel més cobert.

Les temperatures de hui seran de les més baixes de la setmana. Tenim la isoterma dels 0 graus en diagonal des de Galícia fins i a Múrcia i la isoterma dels 5 graus negatius tocant els Pirineus.

Al nord bufarà mestral, deixant l’ambient més fred però el cel lliure de núvols, mentre que al sud el vent bufarà de llevant i gregal reforçant-se i acumulant núvols a la costa que podrien acabar deixant algun ruixat

Demà dissabte i durant el cap de setmana no cal esperar molts canvis en la posició de l’anticicló, però la massa d’aire fred es desplaçarà cap a l’est, afavorint un lleuger ascens de les temperatures. De tota manera cal fixar-se que al sud del nostre territori encara persistirà l’aire fred fins ben entrada la vesprada.

El fred en altura i el vent de component marítima faran que el cap de setmana comence amb el cel ennuvolat a la meitat sud del País Valencià on fins a migdia pot ploure dèbilment. La una cota de neu serà d’uns 1.000 metres (no obstant això, si neva serà de forma anecdòtica perquè les precipitacions seran molt dèbils o inapreciables).

De vesprada escamparà la nuvolositat, quedant només alguns núvols residuals al sud. Al centre i al nord l’ambient serà fresc, però les temperatures quedaran dos o tres graus més altes que els de hui.

Tant diumenge com l’inici de la setmana que ve persistirà l’anticicló, enviant-nos vent de llevant sobre la meitat sud del territori, on de tant en tant i de forma puntual podria ploure dèbilment.

Passeu bon divendres i bon cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

 

Font: Oratgenet