L'exalcaldessa de Carlet renuncia a l'acta de regidora per desacords amb el col·lectiu local de Compromís

Maria Josep Ortega afirma que la decisió «no ha estat voluntària»

per NLV

Política

L'exalcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega
L'exalcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'exalcaldessa de Carlet (la Ribera Alta), Maria Josep Ortega, ha anunciat aquest dijous a les xarxes socials que renuncia a l'acta com a regidora de l'Ajuntament. Una decisió que «no ha estat voluntària», ja que és conseqüència de desavinences amb el col·lectiu local de Compromís.

Ortega ha assenyalat que «ha sigut una de les decisions més dures i complicades de la meua vida política, però després de molta reflexió preferisc anar-me’n». Perquè «en democràcia, encara que no compartisques les decisions del teu col·lectiu has d’acceptar-les, però també és evident que res t’obliga a acompanyar-les».

No obstant això, Ortega assegura que no abandonarà la política perquè «això no pot fer-ho cap persona que ha sigut alcaldessa, militant de base o ciutadana compromesa amb el seu poble».

A més, ha mostrat el seu suport «al projecte de Compromís liderat per Mónica Oltra amb qui vaig col·laborar per a obtindre el 2019 el millor resultat electoral de la nostra història, gestionant les Àrees Sectorials arreu del País i també treballant des de les Corts Valencianes com a diputada pel bé de la meua gent».

Maria Josep Ortega va ser batlessa des del 2015 fins a octubre del 2021, quan es va consumar el pacte de govern amb el PSPV i va assumir la vara de comandament la socialista Lola Navarro a la qual Ortega, en el seu comiat, ha proclamat lleialtat.

El passat 7 de gener, un edicte de l'alcaldia va retirar les competències i la dedicació exclusiva assignades a Ortega com a resposta a un mandat de la direcció local de Compromís, que considera ha conclòs un cicle i que n'ha d'engegar un altre de cara a les eleccions municipals del 2023 amb un nou lideratge a fi d'assolir millors resultats.

Cal recordar que la candidatura que encapçalava Ortega va guanyar les eleccions del 2015, però va haver d'aconseguir el suport del PSPV per poder governar, i que en les del 2019, va tornar a guanyar, tot i que va obtindre menys regidors i  això la va obligar a compartir l'alcaldia amb el PSPV per arribar a un acord.