Detenen el líder de l'organització ultra Bastión Frontal per una brutal agressió a un membre del grup a València

La detenció s'ha produït a Madrid i una altra persona ha estat arrestada al Cap i casal

per NLV

Societat, Política

Detenen el líder de l'organització ultra Bastión Frontal per una brutal agressió a un membre del grup a València
Detenen el líder de l'organització ultra Bastión Frontal per una brutal agressió a un membre del grup a València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid l'actual líder de l'organització Bastión Frontal, acusat d'un presumpte delicte de lesions, agreujades per traïdoria, en propinar una brutal pallissa a un membre d'aquesta mateixa organització a València el passat 15 de gener en el marc d'unes jornades celebrades per aquest emergent moviment de caràcter radical.

La víctima va patir, entre altres lesions, una fractura de mandíbula, resultat d'una agressió escomesa per l'esquena, que li va produir la pèrdua del coneixement i va evitar així tota possibilitat de defensa, segons ha informat la Policia.

Al seu torn, s'ha detingut una altra persona a València per la seua presumpta relació amb aquests fets, ja que va impedir a altres persones socórrer l'agredit. Els investigadors van analitzar els enregistraments, claus per sostindre les imputacions. A més, s'investiga un tercer individu per aquests mateixos successos.

El detingut principal ja s'ha posat a la disposició del titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de Madrid, que ha decretat l'ingrés a la presó.

La Policia Nacional considera a Bastión Frontal «una organització de caràcter polític, no registrada, d'ideologia radical». Aquesta organització va adquirir notorietat el maig passat per les protestes dutes a terme enfront de l'Ambaixada del Marroc a Madrid, que van ocasionar incidents amb les forces d'ordre públic.

«El detingut es considera el màxim dirigent d'aquest emergent moviment, sent assidu d'actes i conferències en les quals es dona a conéixer les consignes i direccions de l'organització», segons explica la Policia.

Sota el focus de la Fiscalia

El mes de novembre passat, la Fiscalia de Madrid va presentar una denúncia contra Bastión Frontal, concretament contra María Isabel Medina Peralta, per la presumpta comissió d'un delicte d'odi en relació amb unes manifestacions fetes el passat 18 de maig durant una concentració enfront de l'Ambaixada del Marroc.

Aquest mateix dia es van concentrar unes 300 persones per carregar contra la «passivitat» del govern espanyol davant la crisi migratòria per provocar l'entrada irregular de més de 8.000 marroquins a Ceuta.

En la concentració es van proferir consignes com ara «Espanya cristiana i no musulmana». Alhora, els presents exhibien les banderes pròpies del grup i desplegaven dues pancartes en les quals es llegia «Ni el Rei ni el Govern ni la UE frenaran l'expansionisme marroquí» i «Mohamed VI lleva les teues brutes mans de la nostra terra. Endavant Espanya».

Una vegada finalitzada la concentració davant de l'Ambaixada marroquina, es van produir una sèrie d'enfrontaments i incidents per part de diversos membres del grup Bastión Frontal que van arremetre violentament contra el dispositiu policial desplegat. Cinc dels manifestants van ser detinguts per agents de la Policia Nacional.