Compromís i altres huit partits rebutgen l'enviament de tropes i armament a Ucraïna

Exigeixen a la UE que no es deixe «arrossegar» i formule «propostes concretes» per desescalar el conflicte

per NLV

Política

El diputat de Compromís Joan Baldoví | M. Fernández | EP
El diputat de Compromís Joan Baldoví | M. Fernández | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Compromís, Podem, Esquerra Unida, En Comú Podem, Aliança Verda, Bildu, BNG, CUP i Más País-Equo han rebutjat en un manifest l'enviament de tropes i armament a Ucraïna i han demanat «diàleg» per resoldre el conflicte. Els nou partits es mostren preocupats per «l'increment de la tensió bèl·lica» a l'Est d'Europa «entre els Estats Units i Rússia», i mostren un «rebuig frontal» a l'enviament de tropes al Mar Negre i a Bulgària.

Les formacions es mostren convençudes que el conflicte «només es pot resoldre» a través de la «distensió» i asseguren que «la pau és l'únic camí». També consideren que la Unió Europea no s'ha de deixar «arrossegar» pel conflicte i ha de formular «propostes concretes» per desescalar-lo.

Els nou partits respecten «la sobirania dels pobles» i rebutgen «les amenaces militars d'un país a un altre estat sobirà, siga de qui siga, així com qualsevol canvi de frontera per la via de l'agressió militar». Sostenen, a més, que és inadmissible tancar-se «en un vell esquema de guerra freda».

Per tot plegat, reclamen «redoblar» els esforços diplomàtics per «impedir la guerra», així com «cessar els plans» perquè Ucraïna ingresse a l'OTAN, acordar mesures de garantia que «satisfacen totes les parts» i «defensar els drets humans».