La setmana comença sense canvis. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El cap de setmana ha sigut ben fresquet, gris i fins i tot plujós en algun rogle.

Ha plogut poc, però ha plogut que a la fi era el que marcaven les previsions. Ens quedem amb gana de més pluja perquè, com ja hem comentat fa poc, el que està plovent és totalment insuficient davant la falta que tenim d’un bon regó.

Al mapa podeu veure el que ha plogut el cap de setmana. Al sud i a la costa ha sigut on més ha plogut però només algun registre ha arribat o superat els 10 litres (Illes Columbretes, Xàbia, Torrevella i Elx)

La setmana comença amb pocs canvis. L’oratge continuarà marcat per l’anticicló que enviarà un flux de vent de llevant que al sud serà més marcat i persistent i com tenim un poc d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera afavorirà la presència de núvols baixos que a última hora del dia quedaran més tancats i podran deixar ruixats dèbils.

Les temperatures nocturnes no han patit grans canvis i les màximes pujaran lleugerament.

Començarem demà el dia amb el cel prou tancat a la costa de la meitat sud del País Valencià on les pluges podran ser localment persistents i deixar algun acumulat al voltant dels 5 litres. De vesprada escamparà permetent que les temperatures pugen lleugerament.

La segona part de la setmana també vindrà determinada per l’anticicló, però tot indica que vorem més el sol i que les temperatures pujaran un poc tot i que dijous de vesprada entraran núvols pel sud deixant el cel més cobert, ruixats dèbils i temperatures més baixes, però divendres recuperarem el sol i les temperatures segurament tornaran a pujar.

Tingueu bon inici de setmana…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet