L'Església admet que té un miler de béns a tot l'Estat que no li pertanyen i es compromet a regularitzar-los

La xifra ve de la revisió feta per la Conferència Episcopal de les 35.000 immatriculacions registrades entre 1998 i 2015

per NLV

Societat, Política

Protesta davant del Micalet de València | València Laica | Luis Poveda
Protesta davant del Micalet de València | València Laica | Luis Poveda

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Església ha admés que té un miler de béns a tot l'estat espanyol que no li pertanyen i s'ha compromés amb el govern espanyol a col·laborar en el procés per regularitzar-los. En un comunicat conjunt de l'executiu espanyol i de la Conferència Episcopal Espanyola, les dues parts expliquen que l'Església ha analitzat el conjunt de béns immatriculats entre 1998 i 2015 i ha arribat a la conclusió que n'hi ha aproximadament mil «que pertanyen a un tercer o no li consta la seua titularitat sobre el mateix». En aquell període, l'Església va registrar a favor seu quasi 35.000 béns gràcies a una modificació de la llei hipotecària que va dur a terme l'executiu del PP de José María Aznar el 1996.

«La previsió és que el govern pose en coneixement de les entitats locals i dels registres aquesta informació i es puguen, d'aquesta manera, iniciar els processos de regularització que, si escau, pogueren correspondre. A aquests efectes, l'Església manifesta el seu compromís de col·laboració per facilitar tals processos», diu el mateix comunicat.

Segons el govern espanyol i la CEE, en el context del diàleg entre ambdues parts «intensificat» des de l'agost, l'Església ha fet un «estudi exhaustiu» del procés d'immatriculacions. «L'estudi ha consistit en la catalogació dels béns, la seua divisió per diòcesis i verificació dels processos d'immatriculació a cadascun dels béns mencionats», expliquen.

El compromís de l'Església s'ha fet públic després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'haja reunit amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella.