Dia de paraigües a la mà. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Fa quatre dies que tot i no ploure de forma general ni generosa la pluja està sent la protagonista.

Tenim oratge anticiclònic des de fa setmanes, però amb una lleugera inestabilitat a les capes altes de l'atmosfera els núvols s'acumulen al costat de la costa i deixen pluges dèbils. Des de dissabte que va començar a ploure en algunes zones del litoral els registres són un poc més destacats.

Hui hem de tindre de nou els paraigües a mà perquè la pluja ens acompanyarà durant bona part del matí a la meitat sud del País Valencià, i tornaran a ser les zones del litoral i del prelitoral les més afectades per les precipitacions.

Tindrem diferència de temperatures entre les zones on el cel estiga més ras i on estiga més cobert, però en conjunt notarem com la tendència és a pujar lleugerament.

Demà dimecres la nit serà més freda allà on els núvols siguen menys abundants, accentuant-se de nou les gelades al nord i per l'interior. Al sud persistiran els núvols i fins i tot podrà ploure a partir de migdia i durant la vesprada. El vent de llevant i xaloc bufaran moderats al sud, deixant la mar més alterada.

Dijous tornarem a tindre diferències entre el nord i el sud. A la meitat nord del territori el cel estarà pràcticament lliure de núvols mentre que al sud estarà més cobert i encara cal esperar algun ruixat dèbil.

Divendres i de cara al cap de setmana escampa la nuvolositat i això es traduirà en temperatures més baixes a la nit, però més altes al centre del dia.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor

Font: Oratgenet