Vicent Botella guanya el 39é Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi

L'autor de Gata de Gorgos ha publicat amb anterioritat els poemaris «La llàstima» i «Residu de pluges» 

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Vicent Botella guanya el 39é Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi
Vicent Botella guanya el 39é Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Vicent Botella i Soler ha guanyat la 39a edició del Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d'Alcoi, que convoca l'Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà, amb el poemari Girar / Caure.  El premi està dotat amb 1.500 euros i serà publicat per Edicions del Buc/Pruna Llibres en la prestigiosa col·lecció de poesia que comanden Francesc Bononad, Rubén Luzon, Josep Martínez i Pau Sanchis. 

Un total de 105 treballs procedents dels diversos territoris de parla catalana optaven enguany al premi, amb un jurat integrat per Manuel Bellver, Mercè Climent, Teresa Pascual, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif, que han destacat «l'impuls innovador del treball guardonat, una sèrie de poemes que combinen molt bé la perspectiva científica amb el coneixement poètic i les tècniques pròpies del gènere». «No debades el poeta de Gata de Gorgos (la Marina Alta) és físic de professió i ha dut a terme treballs en el camp de la investigació per a diverses universitats i empreses», han assenyalat. 

Els poemes de l'obra guardonada es resolen «amb precisió i una capacitat de síntesi que evita els elements accessoris i aprofundeix en la densitat del llenguatge per establir connexions molt íntimes, amb forta presència de l'element dialectal dels parlars de la Marina, i lligar els referents de l'entorn natural i cultural amb l'experiència i la memòria personals», han afegit. 

Vicent Botella ha publicat amb anterioritat els poemaris La llàstima (Edicions 96, 2015) i Residu de pluges (Publicacions de la Universitat de València, 2005).

Està previst que el llibre siga presentat a Alcoi el dissabte 12 de març, en el transcurs d'un acte on també s'homenatjaran els guardonats, en l'àmbit individual i col·lectiu, del XXVIII Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.