Àgueda Micó mostra a Josep Borrell la preocupació de Més-Compromís per l'augment de la tensió bèl·lica a Ucraïna

La secretària general de la formació envia una carta a l'alt representant d'Afers Exteriors de la CE

per NLV

Política

La secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó | Daniel Martín | NLV
La secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó | Daniel Martín | NLV

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó, ha enviat una carta a l'alt representant d'Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea (CE), Josep Borrell, en què mostra la preocupació del seu partit per l'increment de la tensió bèl·lica a Ucraïna.

Micó assenyala en la missiva que «com a defensors de la sobirania dels pobles i de la pau, creiem que el conflicte entre els Estats Units i Rússia només pot resoldre's mitjançant el diàleg i la no-ingerència militar».

Més-Compromis, continua, rebutja «la militarització i les amenaces militars que ens recorden un vell marc de guerra freda» i, per això, demana a Borrell, «el desenvolupament d'una estratègia diplomàtica  que busque una solució pacífica dels conflictes i que responga estrictament a interessos europeus».

Així mateix, la formació valencianista subratlla «la necessitat d'una transformació energètica per tal de construir autonomia estratègica i no dependre d'interessos i blocs geopolítics aliens a la Unió Europea».

En aquest sentit, Micó pregunta a l'alt representant de la UE «quins són els esforços diplomàtics que la CE ha emprés i emprendrà per tal de garantir una solució satisfactòria per a totes les parts i per protegir la seguretat i sobirania de la ciutadania europea» i «quines mesures immediates preveu adoptar la CE per pal·liar els possibles efectes de disponibilitat energètica del conflicte a Ucraïna».

Per últim, també vol saber «com preveu la comissió pal·liar els potencials increments de preus del gas i l'energia a Europa».