La investigació a l'exconseller del PP Serafín Castellano per la martingala dels contractes d'extinció d'incendis no es prorrogarà

per NLV

Societat, Política

L'exconseller del PP i exdelegat del govern espanyol al País Valencià Serafín Castellano
L'exconseller del PP i exdelegat del govern espanyol al País Valencià Serafín Castellano

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El jutjat central d'Instrucció 6 ha acordat no prorrogar la investigació oberta a l'exconseller del PP i exdelegat del govern espanyol al País Valencià Serafín Castellano per la presumpta martingala en els contractes d'extinció d'incendis a canvi de regals.

D'aquesta manera, el jutge dona per conclosa la instrucció i, a partir d'ara, té dues opcions: dictar interlocutòria de procediment abreujat o, per contra, sobreseure el procediment en cas que estime que no hi ha delicte.

Castellano va ser detingut el maig del 2016 a la seua casa de Benissanó (el Camp de Túria) quan ocupava el càrrec de delegat del govern espanyol i, inicialment, es va fer càrrec de la causa un jutjat de Sagunt. No obstant això, amb el transcurs de les diligències, es va decidir dividir-la i remetre una part a Madrid, ja que es va entendre que es tractava d'una suposada trama estatal.

El cas, conegut com Avialsa, va saltar a la llum inicialment amb la detenció de 10 persones, entre ells Castellano i l'empresari Vicente Huerta, propietari de Avialsa. Tots dos van coincidir en caceres.

El procediment, també anomenat «Trama del foc», es va obrir per presumptes delictes de malversació, prevaricació i blanqueig de capitals, entre altres.

Va haver-hi una segona fase de l'operació, d'àmbit estatal, en la qual es va investigar si una vintena d'empreses van falsejar concursos públics d'àmbit autonòmic, estatal i internacional -Itàlia i Portugal-. Aleshores va haver-hi una altra vintena d'arrestats i més de 20 registres en empreses i habitatges de set comunitats autònomes: El País Valencià, Catalunya, Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid.