El jutjat que investiga Zaplana prorroga la instrucció 6 mesos per l'interés d'«arribar a la veritat»

La magistrada rebutja que hi haja dilacions injustificables tal com havia expressat alguna de les parts

per NLV

Societat, Política

L'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana | Francisco Martínez | EP
L'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana | Francisco Martínez | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València que investiga l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, dins del cas Erial, ha decidit prorrogar la instrucció uns altres sis mesos, fins al 29 de juliol del 2022. La jutgessa ha dictat aquest dimecres una interlocutòria en la qual ordena continuar la investigació i recalca l'interés per «arribar a la veritat».

La magistrada ja havia proposat la pròrroga de les actuacions sobre el suposat pagament de les comissions rebudes per les adjudicacions del servei de la ITV i el Pla Eòlic Valencià en un escrit previ, cosa a la qual s'havien oposat la majoria de les defenses, inclosa la d'Eduardo Zaplana.

En la resolució d'aquest dimecres, la jutgessa defensa el procés d'investigació i rebutja que hi haja dilacions injustificables tal com havia expressat alguna de les parts, alhora que defensa que no es pot donar per finalitzada la instrucció, perquè falta l'anàlisi -d'ella i de  la UCO (Unitat Central Operativa de la policia judicial- de la documentació intervinguda a l'exconseller Fernando Castelló i la contestació a diversos requeriments emesos.

Així mateix, recorda el volum de la documentació que forma part de la causa, molta de caràcter bancari, que ha fet que es generen dades que fan necessari continuar treballant, ja que el resultat «pot sustentar no només l'acusació sinó també la defensa». També apunta que el cas no és l'únic que es tracta al jutjat ni per part de la UCO. En aquest sentit, no accepta que es valore com a «esbiaixada i errònia» l'anàlisi de la documentació.

A més, esgrimeix que només quan finalitze l'anàlisi de la informació es pot fer necessària la pràctica de diligències que puguen portar també a mantindre en la causa a un o diversos investigats o a excloure'ls. «No hi ha cap altre interés que arribar a la veritat de l'esdevingut i de la participació o no en els fets dels investigats», assevera.