Intersindical, CNT, CGT i COS convoquen una protesta a València contra la «reforma laboral que no deroga res»

Consideren que «no és estrany» que la patronal estiga «contenta» amb l'acord

per NLV

Societat, Política

Protesta contra la precarietat laboral el 2018 | Intersindical
Protesta contra la precarietat laboral el 2018 | Intersindical

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els sindicats CNT, Intersindical Valenciana, CGT i COS han convocat una concentració aquest divendres a les 18 h a la plaça dels Pinazo de València per exigir «la derogació de totes les reformes laborals que han suposat una pèrdua de drets per a la classe treballadora». 

Els sindicats han criticat que, si s'analitza el procés de reforma dut a terme, es pot «veure fàcilment quines són les intencions i formes reals de la gestió dels conflictes de classe per part del govern actual». A parer seu, la «nova contrareforma laboral no deroga les anteriors reformes laborals, ni suposa cap esmena al desplegament de tanquetes i uniformats per aplacar les lluites laborals i socials», han asseverat.

«Malgrat les promeses electorals que van portar l'actual govern espanyol al poder, és evident que l'acord aprovat no ha portat cap derogació, ni total ni parcial, de la reforma laboral del 2012, ni tan sols dels seus aspectes més lesius», han lamentat. Així mateix, han criticat que «tampoc toca gens ni mica la reforma laboral del 2010 del govern Zapatero, que va establir les bases de la gran ofensiva per desregular implementada i promoguda el 2012 pel PP».

Per això, han considerat que «no és estrany» que la patronal estiga «contenta» amb l'acord, ni tampoc UGT i CCOO. «L'ambigu tripijoc aconseguit permetrà a les classes dirigents complir aparentment amb l'exigència de la Comissió Europea d'atacar la dualitat contractual en el mercat de treball. Ho faran de manera formal, ja que en cap cas aquesta reforma limita el cada vegada major poder de control de la patronal sobre el conjunt de les condicions de treball i les relacions laborals, en el dia a dia de les empreses», han assenyalat.

A més, han afirmat que la reforma «busca un èxit estadístic artificial a l'hora de comptabilitzar la taxa de temporalitat, sustentant-se en el fet que els contractes fixos-discontinus (malgrat la seua essència fonamentalment precària) no seran considerats com a temporals en les estadístiques».

De la mateixa manera, han indicat que «també proclama com a èxits coses que ja estaven reconeixent els tribunals, perquè fins a la mateixa patronal de diversos sectors havia vist com una molèstia innecessària la regulació en aquests aspectes de la reforma del 2012, com ara la tornada a la ultraactivitat dels convenis».

«El frau en la contractació no es cura amb sancions més altes (encara que a tots ens semble bé que s'imposen), perquè els i les treballadores en aquestes situacions (subcontractació, precarietat, falta de representació sindical efectiva) no podran denunciar gran cosa si poden ser acomiadades en qualsevol moment».

En definitiva, opinen que «l'única reforma laboral possible contra la precarietat passaria pel que constitueix una heretgia manifesta per a tots els firmants d'aquest acord: el reforç efectiu dels treballadors al lloc de treball, individualment i en els seus processos d'organització autònoma col·lectiva».

«Això implica acabar amb els acomiadaments improcedents (si és il·legal, no hi ha acomiadament), acabar amb les cadenes de subcontractació (si està en la teua cadena de valor, són els teus treballadors), multiplicar la possibilitat d'actuació de les assemblees de treballadors als centres de treball (si t'afecta, decideixes)» i «fixar de nou els límits a les decisions empresarials sobre horaris, torns i teletreball».