Pérez Garijo presideix la constitució del comité organitzador del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia

Durant la primera sessió, s'ha aprovat el nomenament de Joan Sifre com a comissari general

per NLV

Societat, Política

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, presideix la primera sessió del Comité Organitzador | GVA
La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, presideix la primera sessió del Comité Organitzador | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la primera sessió del Comité Organitzador del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià.

La consellera s'ha mostrat «molt il·lusionada» amb els treballs que concretaran els diferents actes commemoratius d'aquesta «important efemèride per a tots els valencians i valencianes». «Per aquest motiu, hem plantejat una celebració diferent, que no es limite a l'àmbit institucional o acadèmic i que faça partícip a tota la societat valenciana, a més de realçar els rellevants protagonistes d'aquell moment», ha declarat.

Pérez Garijo ha afirmat que per a aquest aniversari hi haurà «un calendari d'activitats que parlaran del passat, del present i del futur de l'autogovern valencià». «Engeguem el full de ruta per a aquesta commemoració que ens permetrà acostar-nos a un moment de consens crucial, enfront dels moments de violència política que estem vivint ara», ha afegit.

La intenció, ha apuntat la consellera, és «valorar l'autogovern i donar a conéixer a les entitats locals i a la ciutadania la utilitat de les institucions autonòmiques, a més de traslladar a la societat valenciana que si al nostre territori hem avançat en polítiques socials que milloren les condicions de vida, ha sigut gràcies a l'autogovern valencià».

Aquest pla d'activitats «vindrà marcat per dues dates destacades», ha indicat la consellera. D'una banda, el primer de juliol, data en la qual se celebrarà un gran concert «que reunirà diferents generacions d'una manera festiva», perquè per a nosaltres és fonamental que la celebració «isca al carrer i tota la societat valenciana participe en els actes festius». El 9 d'octubre, Dia del País Valencià, serà «un altre important moment per a la reflexió sobre el futur del nostre autogovern».

La consellera de Qualitat Democràtica ha parlat dels tres objectius que marquen aquesta celebració i que pretenen, en primer lloc, «recuperar la memòria de l'Estatut, recordant el paper de les forces polítiques i visibilitzant el paper dels protagonistes d'aquell moment tan important de la nostra història».

Un altre dels aspectes bàsics, ha subratllat, «és visibilitzar el significat de l'aprovació del nostre autogovern i destacar el paper de les nostres institucions estatutàries». Finalment, analitzar la situació actual i els reptes de futur de l'Estatut d'Autonomia «per conéixer on està el nostre autogovern i on voldríem arribar a través d'aquest».

Nomenament de Joan Sifre

Durant aquesta primera sessió del Comité Organitzador, s'ha aprovat el nomenament de Joan Sifre com a comissari general del quaranté aniversari.

Al seu torn, durant la reunió s'ha aprovat que les diferents conselleries de la Generalitat puguen remetre fins al pròxim 15 de febrer propostes d'activitats per incloure-les en el calendari d'actes.