Un any i deu mesos de presó per a dos manifestants favorables a l'1-O per agredir ultradretans a Madrid

La defensa anuncia recurs i els altres quatre encausats han quedat absolts

per NLV / ACN

Societat, Política

EP
EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Un jutjat de Madrid ha condemnat a un any i deu mesos de presó a dos activistes i n'ha absolt a quatre per participar en una concentració legal a la plaça del Sol en contra de la repressió de l'1-O. La seua defensa ja ha avançat que presentarà un recurs en contra de la sentència. Els joves han estat condemnats per suposadament agredir a uns manifestants ultradretans que participaven en una contramanifestació no autoritzada, segons ha publicat Vilaweb i ha pogut confirmar l'ACN. Aquell dia la Policia Nacional va identificar els sis manifestants, coneguts com «els Sis de Madrid», en el marc d'una concentració que va ser pacífica.

La contramanifestació es va dissoldre sola, però un mes més tard, els Sis de Madrid van ser detinguts per la policia amb l'acusació de desordres públics i lesions contra els ultres. «Les identificacions van ser aleatòries i injustificades», asseguren els afectats en un comunicat. Així mateix, els agents van decidir no actuar envers una contramanifestació de caràcter neonazi, que malgrat ser xicoteta, «va mantenir una actitud agressiva i provocativa», diuen els activistes favorables al procés independentista.

Finalment, la justícia ha condemnat a dos dels Sis de Madrid a un any i deu mesos de presó per un delicte de lesions, un altre lleu de lesions en concurs amb un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques amb agreujant d'abús de superioritat i l'atenuant de dilacions indegudes. A més, els imposa una multa de 420 euros i una indemnització conjunta de 6.000 euros per les lesions, més una altra de 2.100 euros per les seqüeles. La resta d'activistes han estat absolts perquè la jutgessa ha considerat que no van participar en els fets ni formaven part del grup.