Menys núvols, més fred. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'oratge continua sense presentar canvis importants. L'anticicló continua i continuarà ben present en les nostres oracions perquè desaparega d'una per totes i puguem tindre novetats de més rellevància perquè les pluges registrades els últims dies continuen sent del tot insuficients.

De moment, tan hui com el cap de setmana haurem de fer-nos l'ànim de passar-lo amb l'anticicló i tot el que comporta. Un anticicló que obliga les borrasques a circular més a l'est despenjant-se des d'Escandinàvia fins a Grècia i Turquia des d'on continuaran arribant-nos imatges i notícies del fred i de la neu.

A les nostres latituds toca calma, sol i estabilitat en haver desaparegut el poc d'aire fred que teníem a les capes altes de l'atmosfera i que ha sigut el responsable de les precipitacions dels primers dies de la setmana.

Al sud els núvols encara poden ser compactes i deixar alguna gota, però al nord el sol serà l'encarregat de fer pujar les temperatures que a la nit han marcat de nou valors hivernals.

Demà divendres tornarem a tindre contrastos entre el dia i la nit perquè després d'una nit ben freda les temperatures encara podran pujar un poc més a migdia o primera hora de la vesprada.

Tret dels núvols i de les boires que estaran presents a primera hora el dia serà assolellat des de mig matí fins que a la posta de sol tornen a veure núvols baixos i es formen de nou boires a les valls i a les planes de l'interior.

Per al cap de setmana i per a la cloenda de gener tampoc espere novetats. Veurem alguns núvols a la costa, les temperatures seran fresques o fredes a la nit, però encara tendiran apujar lleugerament al centre del dia.

Passeu bon dijous…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet