El PP torna a brandar el debat identitari per «contrarestar els intents d'extensió del catalanisme» al País Valencià

La formació prepara un «programa de govern en suport a la cultura valenciana» per a quan Mazón «siga president de la Generalitat»

per NLV

Societat, Política

Representants del PP es reuneixen amb Lo Rat Penat
Representants del PP es reuneixen amb Lo Rat Penat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Una vegada més, i ja en són tantes que és difícil no perdre el compte, el PP valencià branda el debat identitari i torna a plantejar que els símbols que, a parer seu, ens defineixen com a poble siguen recollits en una llei que els dote de valor normatiu en detriment d'altres.

El passat mes de novembre, el PP ja va portar a les Corts una proposició no de llei «en defensa d'allò més important», les senyes d'identitat, davant l'«atac sistemàtic» que «pateixen els símbols dels valencians», «avalat a més per la Mesa del Senat», que havia ratificat, amb el beneplàcit dels serveis jurídics, l'ús de País Valencià i Països Catalans en les iniciatives oficials.

Ara el partit ha iniciat una sèrie de reunions per constituir una «taula de promoció i defensa de la identitat valenciana», amb una primera trobada de treball amb Lo Rat Penat.

L'objectiu, ha explicat la sotssecretaria de Territori, Comunitat i Cultura del PP, M. José Ferrer San Segundo, és posar en comú «iniciatives en positiu que impulsen els senyals, l'autonomia i la idiosincràsia valencians» per «contrarestar els intents d'extensió del catalanisme» al País Valencià «a través d'entitats i plataformes alineades amb el procés independentista, finançades pel tripartit de Puig/PSPV, Compromís i Unides Podem amb recursos dels valencians».

En la reunió amb el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve; el vicepresident, José Vicente Navarro Raga, i el president dels Jocs Florals, Vicent Navarro, han estat presents Ferrer San Segundo, Salomé Pradas com a portaveu adjunta del Grup Popular al Senat, Luis Martínez com a portaveu de Cultura del PP a les Corts i el secretari orgànic de l'àrea, Carlos Vilaverde.

Un programa de govern per a «quan Mazón siga president de la Generalitat»

«Estem treballant i escoltant per preparar un sòlid i eficaç programa de govern en suport a la cultura valenciana, impuls dels nostres senyals d'identitat i respecte a la nostra autonomia, a fi d'engegar-ho quan Carlos Mazón siga president de la Generalitat», ha assenyalat la sotssecretària. «Perquè quan s'han complit sis anys de la compulsiva derogació de la llei de senyals per part del tripartit, veiem com la identitat valenciana està amenaçada i Puig, lluny de defensar la Comunitat, encoratja amb la seua passivitat i silenci còmplice les creixents ingerències en la nostra autonomia», ha asseverat.

A més, ha advertit que no callaran «davant l'evident acceleració de l'ofensiva que busca l'hegemonia social procatalanista a la Comunitat, com acaba de confessar el conseller Vicent Marzà; una escalada que s'apropia de referents, emblemes, festes o institucions valencianes i persegueix objectius inconstitucionals».

El PP vol que els treballs de la taula deriven, entre altres comeses, en la redacció d'una futura llei de promoció i defensa de la identitat, senyals i autonomia valenciana, per a la qual cosa pretén comptar amb «entitats rellevants, algunes centenàries, que tenen tant a dir i a les quals s'ha d'escoltar».