Compromís pretén ser la primera força progressista a Castelló de la Plana després de les eleccions del 2023

El portaveu a l'Ajuntament, Ignasi Garcia, diu que la coalició «està preparada i convençuda que es pot guanyar»

per NLV

Política

Francesc Mezquita, Ignasi Garcia i Verònica Ruiz
Francesc Mezquita, Ignasi Garcia i Verònica Ruiz

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Ignasi Garcia, ha assenyalat que la formació pretén ser la primera força progressista d'esquerres després de les eleccions del 2023. Per assolir-ho, ha assenyalat que es reforçarà el contacte amb la societat civil «per saber el que s'ha de reforçar i el que s'ha de canviar».

Garcia ho ha explicat durant un desdejuni informatiu que ha celebrat Compromís per Castelló de la Plana amb els mitjans de comunicació en què també han participat els regidors Francesc Mezquita i Verònica Ruiz. El portaveu ha fet un balanç a les polítiques desplegades pel grup a l'Ajuntament, i ha destacat els reptes de futur.

Segons ha apuntat Garcia, les eleccions seran un «moment decisiu per optar per la involució o garantir governs progressistes». «El nostre objectiu és parar l'odi i la intolerància, continuar amb la transició ecològica i garantir els drets i oportunitats», ha indicat. «Compromís està preparat i convençut que es pot guanyar», ha afegit.

D'altra banda, ha tornat a mostrar la seua satisfacció per l'absolució del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu; l'exvicealcaldessa de la ciutat Ali Brancal; i l'exassessor de Compromís Miquel Torres en el «cas dels sobres», i ha asseverat que «el PP va fer falses acusacions per fer creure que tots som iguals».

Entre els reptes de Compromís, el portaveu ha destacat la necessitat que Castelló de la Plana «siga una ciutat de drets i oportunitats», amb «més serveis públics i la creació de més ocupació». Així, ha apostat per un model econòmic sostenible; l'impuls a les polítiques verdes; ampliar i millorar els serveis d'educació, sanitat i serveis socials, i aconseguir una ciutat de drets socials per a la ciutadania, «defensant la tolerància i la inclusió».

Feminisme

Per part seua, la regidora de Feminisme i LGTBI, Memòria Democràtica i Cultura, Verònica Ruiz, ha ressaltat que les mesures adoptades en matèria de feminisme s'han basat en la conscienciació social, la formació i la transversalitat en totes les polítiques de l'Ajuntament. Sobre aquest tema, ha destacat el Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes i l'atenció a les víctimes de violència de gènere.

Quant als llibres de temàtica LGTBI que l'Ajuntament va repartir en onze instituts públics de la ciutat i al Centre de Pi Gros,  ha apuntat que «els llibres estan on han d'estar» i ha anunciat que se'n repartiran més en biblioteques i sales de lectura.

Finalment, respecte a Memòria Democràtica, la regidora ha dit que l'Ajuntament continuarà amb les exhumacions de fosses comunes i valorarà la història i els elements democràtics. En matèria de Cultura, ha indicat que es continuarà fent costat als artistes i a les galeries.

El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha destacat les obres que s'estan duent a terme en centres educatius de la ciutat, i ha apuntat que el Conservatori de Müsica i Dansa serà «una realitat», així com el projecte d'FP del Grau.

D'altra banda, ha apuntat la necessitat de combatre l'assetjament escolar, així com l'absentisme. Segons ha dit, aquest últim s'ha elevat de manera «preocupant» durant la pandèmia «en perdre's el control de l'administració sobre aquests alumnes per la pandèmia».