Detenen a Ontinyent i Alcoi dos membres d'un grup radical d'ultradreta que promovia accions violentes

Els investigadors responsabilitzen un dels detinguts de l'atac a la seu del col·lectiu LGTB+ Ponts d'Igualtat de la capital de l'Alcoià

per NLV

Societat, Política

Detenen a Ontinyent i Alcoi dos membres d'un grup radical d'ultradreta que promovia accions violentes
Detenen a Ontinyent i Alcoi dos membres d'un grup radical d'ultradreta que promovia accions violentes

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Policia Nacional ha desarticulat un grup radical d'ultradreta que incitava l'odi i promovia accions violentes contra col·lectius contraris i vulnerables. L'operació «Ari» va culminar dimarts amb la detenció de set persones, una a Ontinyent (la Vall d'Albaida), una a Alcoi (l'Alcoià), quatre a Barcelona i una a Torrejón de Ardoz (Madrid) per la seua presumpta participació en delictes d'odi, tinença il·lícita d'armes, injúries a les institucions de l'Estat i pertinença a grup criminal. 

La investigació es va iniciar el primer trimestre del 2020 després de la recepció d'una denúncia anònima a través del portal web de col·laboració ciutadana de la Policia en què s'alertava sobre la creació d'un fòrum amb ideologia d'ultradreta radical i violenta. Després de les indagacions oportunes, els agents van comprovar com el grup es dedicava a la difusió de missatges d'odi d'extrema hostilitat, i incitadors de violència cap a altres col·lectius antagònics i vulnerables. Els arrestats actuaven a través de les xarxes socials, fòrums i aplicacions de missatgeria instantània, llocs on aquests llançaven de forma anònima missatges més directes i filtrats cap a subjectes d'un perfil d'acord amb els seus postulats ideològics radicals. Aquests perfils i blogs ja han estat bloquejats.

De l'anàlisi de la informació trobada als diferents escorcolls, els agents van determinar la possible existència d'una o diverses cèl·lules compostes per persones alineades ideològicament que podrien estar captant i adoctrinant altres subjectes per tal de cometre accions violentes destinades a subvertir l'ordre constitucional. Així, els investigadors responsabilitzen un dels detinguts de l'atac a la seu del col·lectiu LGTB+ Ponts d'Igualtat a la capital de l'Alcoià el passat mes d'octubre.

Aquesta complexa operació va ser executada dimarts passat per la Comissaria General d'Informació en col·laboració amb les Brigades Provincials d'Informació de Madrid, Barcelona, ​​València, Alacant i Tenerife i la Brigada Local d'Informació de Torrejón de Ardoz (Madrid). Durant els set escorcolls, fets simultàniament, els agents van decomissar un revòlver, tres carrabines, armes de foc simulades, munició, armes blanques, bats de beisbol i manuals de fabricació d'explosius. A més s'ha decomissat material de caràcter supremacista, com a indumentària i documentació d'ideologia nazi, i nombrosos dispositius electrònics.